Ford Mondeo Wagon 2.0 16V Ghia (2001)

Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo - interieur

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 16V Ghia
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2003
Lezerswaardering: -31%

Surprise ! Mijn nieuwe auto sinds een maand of drie is weer een Mondeo. Na vier jaar ervaring met een Mondeo Wagon van het vorige model (bouwjaar 1997), die overigens geheel probleemloos en plezierig zijn verlopen, ging ik onlangs op zoek naar een jonge occasion. Vastberaden tot aanschaf van een ’Zweed’ toog ik enthousiast naar Saab en Volvo dealer. Proefritjes in respectievelijk 9-3 en (een overigens prachtige) V70 waren minder overtuigend dan ik vooraf dacht. Dan toch ook maar de nieuwe Mondeo proberen. Bij de lokale dealer stond een fraaie 2 liter wagon van zo"n anderhalf jaar oud, in de kleur Panther Black. Na de eerste kilometer rijden was ik al verkocht. Deze auto rijd fantastisch, veel dynamischer dan die (duurdere) Zweden. Met name de wegligging en het stuurgedrag zijn heerlijk. De 2 liter, 145 PK motor is behoorlijk pittig en tot op hoge snelheid nauwelijks te horen. Verassend genoeg vond ik de Mondeo ook minstens zo ’degelijk’ aanvoelen als de Saab en Volvo, die wat dat betreft toch het image hebben. Niets kraakt of piept, de materialen en stoffen, zeker in deze Ghia uitvoering zijn van prima kwaliteit. Verdere pluspunten van deze auto zijn de prime stoelen voor, de enorme ruimte achterin, het relatief gunstige verbruik (ongeveer 1:11) en de uitgebreide standaarduitrusting (climate control, boardcomputer, cruise control, audio met 6 cd wisselaar, abs, 6 airbags, voorruitverwarming etc.). Eigenlijk ontbreekt geen enkele zinvolle optie, uitgezonderd navigatie. Is er dan niets negatiefs te melden ? Toch wel; probleem met deze auto is dat je ongemerkt te snel rijdt en dat kan uiteraard aardig in de papieren lopen. Opletten dus. Echt minpunt vind ik de afschrijving. De Ford Mondeo verdient een prima inruilprijs en een goed imago. Hopenlijk draagt mijn review daaraan bij.

Geen

10,0