Ford Mondeo Wagon 1.8 16V 125pk Trend (2001)

Ford Mondeo Wagon 1.8 16V 125pk Trend (2001)

UitvoeringMondeo Wagon 1.8 16V 125pk Trend
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2010

Wegens het ontbreken van ABS op me Focus moest ik in de winter van 2010 op zoek naar een andere auto. Deze Mondeo werd me als het ware in de schoot geworpen door m'n bekende dealer, op het moment dat ik elders bijna een Volvo V40 had aangeschaft. Het surplus aan ruimte, comfort en betere remmen (getest) van de Mondeo heeft me dit doen besluiten.
Dat de auto van de 1e eigenaar 220duizend op de teller had van voornamelijk snelweg km's vond ik niet zo'n risico.
Het eerste jaar waren vooral de hulpstabilisatorstangen aan de voorzijde een probleem. Deze heb ik tot 2 keer toe moeten vervangen. Daarnaast had ik qua onderhoud voldoende aan een grote beurt (zomer 2011) en een setje 4seizoenenbanden in het najaar van 2011.
Na nog een kleine beurt + apk in de zomer van 2012 en recentelijk (feb. 2013) 2 nieuwe achterschokbrekers en wiellagers achter heb ik er niks noemenswaardigs aan gehad.
Buiten het woon-werkverkeer (circa 700km. per maand) rij ik er ook voor 't grootste gedeelte snelwegkm's mee.(circa 1800 km. per maand)
Het gemiddelde verbruik ligt dan rond de 1 op 14,5 Ik moet wel zeggen dat ik rustig rijd. Rustig warm rijden, overschakelen altijd voor of op de 3000 toeren en alleen in z'n vijfde versnelling ga ik soms tot 4 a 5000 toeren. De cruise control (ideaal) wordt als het maar effe kan ingesteld op 115km/uur (120 op de teller)
Vooral van de ruimte van de Mondeo (vind maar es een andere station waar een matras van 2 meter in past), de wegligging en de luxe (alles is elektrisch en werkt) geniet ik elke dag weer. Alleen het interieurgeluid wordt soms vervelend boven de 130km/uur. Maar een setje nieuwe Continental banden (68db ipv 71db wat er nu onder ligt)zal dat wel doen minderen...aangezien dat er ook onder lag toen ik 'm kocht. En het standaard audio systeem is ook beter als menig after market spul.
Van de zomer ga ik er voor de derde keer volgepakt mee naar zuid-Frankrijk.
Ik heb de afgelopen tijd voor de fun tevergeefs zitten zoeken naar iets vergelijkbaars in deze prijsklasse (tot 2000 euro).
Dus nu ben ik benieuwd of ik zo 'probleemloos' de 500duizend km haal.
Dingen als roest (wat ik in andere reviews lees) of 'typische 1.8 kwaaltjes' zijn me compleet vreemd.
De auto is wel dealer onderhouden, maar niet bij de Ford dealer. Die heeft mijn vertrouwen verloren na een aantal dure zinloze reparaties aan me eerdere Focus.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens