Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend (2003)

autoreview

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend (2003)

Signalement

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf261.296 km
KM-stand laatst261.261 km
Lezerswaardering: 77%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Hij gaat weg. Jammer!

 • 261.261 km

Sinds net twee jaar heb ik met deze Mondeo gereden. En hoe! Als je al meerdere decennia (prive) Volvo hebt gereden, dan ben je daaraan gewend en stap je toch niet zo graag in een ander merk. Maar ik moest wel, want ik had een combi nodig, een diesel.
Vanwege een verkwanseld pensioen (creditcrisis!) en een onvolledige AOW vanwege werk in het buitenland, moest ik wel iets gaan ondernemen om na mijn 65e voldoende inkomen te krijgen. Dus: ZZP-er geworden en door een vriend aan opdrachten geholpen als internationaal koerier. Altijd spoedzendingen, meestal bestaande uit maar één doosje of enkele kleine pakjes. Computeronderdelen of onderdelen voor medische apparatuur. Maar soms ook kisten, die niet in mijn Mondeo pasten, maar waarvoor die vriend dan een bestelauto ter beschikking kon stellen.
Mijn oog viel op deze Mondeo, die in Purmerend te koop stond (ik woon in de buurt van Roermond) voor € 2250,-. Vanwege het kleine budget!
In deze Mondeo heb ik nu in totaal 171000 km gereden in net twee jaar. (In totaal heb ik 240000 km gereden, maar die 69000 km zijn dus met die bestelwagen van mijn vriend).
En nu ben ik echt laaiend enthousiast van Ford! Wat een auto! Ik vind hem heerlijk om te rijden, omdat ik hem vooral comfortabel vind met een uitstekende wegligging. Verder vind ik hem echt zuinig en snel. Niet dat ik snelheid echt nodig heb, maar als ik een andere auto moet inhalen, dan is er echt veel trekkracht.
Ik heb altijd voldoende tijd om mijn bestemming tijdig te bereiken en daarom hoef ik in de meeste gevallen niet sneller te rijden dan 120 km/u. En mijn bestemmingen kunnen nogal ver zijn. Ik was in Kopenhagen, Györ (Hongarije), Toulon, Milaan en Lesparre-Médoc. Maar meestal zijn mijn ritten naar Parijs, Zürich en Genève.
Nooit heeft de Mondeo mij in de steek gelaten. Het was altijd starten en draaien. Wat mij ook opviel was, dat er nooit iets heeft gekraakt, gepiept of gerammeld.
Buiten het regelmatige onderhoud moesten de volgende reparaties worden uitgevoerd: Nieuwe balansas, nieuwe startmotor, nieuwe koppeling met nieuw vliegwiel, nieuwe fan en nieuwe aircocompressor. Uiteraard een flinke aanslag op de portemonnee, maar niet meer dan te verwachten voor zo'n auto.
En dan de banden! Vanwege mijn ritten rijd ik uitsluitend autosnelweg. Met 1 set zomerbanden rijd ik méér dan 100000 km! De winterbanden hebben er nu dik 70000 km opzitten, maar zijn nog goed voor het volgende winterseizoen.
En wat het verbruik betreft: Zie mijn verbruiksmonitor. Over 266 tankbeurten gemeten minder dan het door Ford opgegeven (theoretisch) gemiddelde!
Kortom: Ik ben zeer te spreken over deze Mondeo. Helaas gaat hij er nu uit. Anders zou ik er nog graag 150 tot 200000 km mee hebben gereden, want hij is werkelijk nog zeer goed. Maar ik mis te veel ritten doordat de laadopening net 2 cm te laag is voor bepaalde kisten. En daarom heb ik hem ingeruild voor een Ford C-Max 2.0 CDTi met 136 pk. Ik kan alleen maar hopen dat ik daar net zo tevreden mee zal zijn.
Ik krijg er nog € 500,- voor terug. In mijn opinie véél te weinig, maar ik moet wel. De afschrijving is echter maar € 0,0102 per km.
PS. Het comfort krijgt slechts 4 sterren omdat ik vind, dat de stoelen niet echt fijn zitten en de verwarming beter zou kunnen. (Dus niet de airco; die is prima)

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens