Ford Mondeo Wagon 1.8 16V 110pk Centennial (2003)

Ford Mondeo Wagon 1.8 16V 110pk Centennial (2003)

UitvoeringMondeo Wagon 1.8 16V 110pk Centennial
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2022

Brave borst

Ik ben voor mezelf begonnen, en dus moest ik mijn lease Tesla model 3 inleveren. En wat doe je dan? 20 mille stuk slaan op een jong gebruikte occasion had ik even geen zin in. Ik wilde een praktische ruime station voor niet teveel geld. Ik heb flink wat zitten neuzen op alle auto sites en Marktplaats tot zo'n 6000 euro. Een aantal auto's gaan bekijken, maar in deze tijd is de prijs vaak niet in de verhouding tot het gebodene.

Toen kwam ik bij een handelaar mij in de buurt deze Mondeo tegen. Nette auto van binnen en van buiten, veel ruimte voor erg weinig geld, saaie kleur, lelijke wieldoppen, trekhaak, net 2 ton op de klok, voor nog geen 1000 euro, reed prima, zo meenemen. Boekjes erbij en nog twee maanden APK er op. Gokje dus, maar voor dat geld kan ook wat voor onderhoud worden gereserveerd.

Bij mijn vaste garage een grote beurt laten doen, voor de APK was een wiellager linksachter vervangen noodzakelijk, remklauw rechtsachter zat vast, wat een probleem gaf met de handrem. Schokbrekers achter hoefden nog niet voor de keuring, maar ik heb ze laten vervangen door Bilsteins. Ik had een set winterbanden op velgen via Marktplaats op de kop getikt, zo komt Splinter best betaalbaar door de winter.

En wat bevalt dat ding goed. De auto is zogezegd netjes, zeker na een flinke was- en poetsbeurt, keurig en solide aanvoelend interieur, fijne -niet doorgezakte- ruime stoelen en een prima wegligging. De 1.8 is met 110 pk absoluut geen strepentrekker, dat is best even wennen na een Saab met 250 PK en een Tesla Model 3, maar het torretje draait mooi, de vijfbak schakelt wat hakerig maar heeft goede verhoudingen en het nodigt al met al uit tot relaxed cruisen.

Verbruikt geen olie of koelvloeistof, benzineverbruik ligt op de 7,2 liter gemiddeld.

Wordt vervolgd.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens