Ford Mondeo 1.6 EcoBoost ECOnetic Titanium (2011)
Uitvoering | Mondeo 1.6 EcoBoost ECOnetic Titanium |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Review Ford Mondeo 1.6 EcoBoost Titanium HB
De zoektocht en aankoop:
I.v.m oplopende kosten door leeftijd en km-stand van mijn vorige Auto een Nissan Primera 1.8 Sport Plus had ik eind vorig jaar besloten om dit jaar naar een andere auto te kijken. en ik wou eigenlijk weer terug naar een Ford, Dit zou mijn vierde Auto worden waarvan dit 2 Fords (een '98 Escort en '09 Fiesta) en dus een Nissan. Ik heb enig tijd getwijfeld of ik een Nieuwe Fiesta met financiering (private lease zag ik niet zitten) of een gebruikte Focus of Mondeo zou kopen met een budget tot max 12.500 euro inclusief inruil (compleet eigen financiële middelen). uiteindelijk gekozen om toch geen financiering te nemen voor mijn volgende auto. Ik zocht voornamelijk bij mij in de omgeving omdat ik dit voor eventuele garantie afhandelingen gewoon makkelijker is. Ik had wel een wensenlijstje: Climate control, voorruitverwarming, cruise control, parkeersensoren achter en xenon verlichting (pre), Max. 150.000 km en max 10 jaar oud. Uiteindelijk kwam ik een Mondeo tegen die volledig een mijn wensenlijst voldeed. Aangezien dit voor mij in ieder geval een grote uitgaven is en wat extra zekerheid voor mezelf wou heb ik een aankoopkeuring laten uitvoeren, hier kwamen wel wat kleine dingetjes uit, maar aangezien de verkoper (Ford dealer) dit voor oplevering zal op pakken (is ook gedaan) en ze kwamen met een heel redelijk voorstel, het koop contract getekend.
Aflevering en de Auto:
Op 17-02-2017 kon ik de auto ophalen bij de Ford dealer. Het is een Bruine Ford Mondeo 1.6 EcoBoost Titanium HB geworden. De Titanium is al prima uitgerust met o.a: Cruise Control, Dual zone Climate Control, Licht sensor, Regen Sensor, Voorruitverwarming, Pakeersensoren voor en achter e.t.c. Daarnaast was deze auto nog extra Uitgerust met: Privacy Glas achter, (half)Leder/stof bekleding, Stoelverwarming voor en achter, Navigatie, BT, Keyless entry/start, Afneembare trekhaak en Xenon.
De eerste ervaringen (1000+ km):
Nu enige tijd en ruim 1000 km verder ga ik mijn eerste ervaringen. De 1.6 EcoBoost levert 160 pk en 240 Nm en ik ervaar dit als een fijne en soepele motor die meer dan voldoende geschikt is voor de relatief zware auto (1398 kg). Het is een heerlijk comfortabele 'en luxe' auto zeker op auto/snelwegen in de binnensteden vooral bij kleine parkeervakken kan de auto ietwat onoverzichtelijk zijn en heb je eigenlijk ook gewoon de parkeersensoren nodig anders dan dat vind ik het een heerlijke auto met goede prestaties.
Voor nu heb ik de betrouwbaarheid en gebruikskosten voor nu 3 sterren gegeven om een neutraal beeld te houden en nu de auto nog te kort heb om een echt oordeel hierover te hebben.
ik zal jullie op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen met betrekking tot de auto.
Update: infotaiment systeem defect
Tot eergisteren heb ik naast regulier onderhoud, een nieuwe accu, nieuwe startmotor en 2 nieuwe uilaatklemmen (uitlaat hing achter los). Geen problemen gehad en bevalt hij nog goed. Alleen gisteren kon ik mijn telefoon niet meer koppelen, werkten alle knoppen van de climate control niet meer, behalve de knop climate om het clamete menu op het toucheren te krijgen maar daar zie dat de aanraking wordt gezien maar er gebeurt niets er zijn ook nog maar 2 lijnen in de boardcomputer i.p.v (ik geloof 8) zichtbaar. Radio zelf en navigatie werken nog wel. Naar de ford dealer geweest en er is geen comminucatie meer tussen het infotaiment systeem en de boardcomputer. Waarschijnlijk is er een gedeelte van het infotaiment systeem defect. Nu is het sysyeem gedemonteerd en wordt op gestuurd naar een gerenommeerd bedrijf om verdere diagnose te stellen en om te kijken of het gerepareerd kan worden. Anders moet het vervangen worden en dat is erg prijzig. Ik hoop dat reparatie mogelijk is al schijnt de kans hierop klein te zijn.

Ford Mondeo Wagon 1.6 EcoBoost Titanium -CLIMA-CRUISECONTROL-ISOFIX-NAVI-BLUETOOTH-DEALER ONDERHOUDEN!-ORIGINEEL NEDERLANDS!
- 2011

Ford Mondeo Wagon 2.0-16V Titanium Clima Bj:2010 NAP!
- 2010

Ford Mondeo BWJ 2013 | 2.0T 203PK Platinum AUTOMAAT | CLIMA | NAVI | SCHUIFDAK | LEDER/ALCANTARA | CRUISE | XENON AD | STOELVERW |
- 2013