Ford Galaxy 1.9 TDI 115pk Ghia (2002)
Uitvoering | Galaxy 1.9 TDI 115pk Ghia |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
We zijn voor de erg volledige Ghia-uitrusting gegaan, in combinatie met optionele leren bekleding (beige) en parkeersensoren voor en achter. Wagen is diepblauw, wat mooi uitkomt met de beige bekleding. Omdat we voor een 6-zitter kozen, zit iedereen in aparte, comfortabele zetels met armleuning.
Aangezien we net te laat waren met onze bijbestelling van het navigatiesysteem (VDO Dayton), is dit niet in het dashboard ingebouwd, maar er bovenop bevestigd. Door de hogere positie is het wel beter afleesbaar.
Met de 6 stoelen aanwezig blijft er niet veel over van bagageruimte, maar dit is eigen aan veel monovolumes. De stoelen zijn overigens eenvoudig neer te klappen en te verwijderen.
Onder de kap zit een 115 pk sterke TDI van Volkswagen, met pompinjectoren dus. Het is zoals bekend niet de stilste motor en zorgt wel voor wat lawaai binnen bij koudstart en acceleratie, maar eens op snelheid is hij nog vrij stil. De motor heeft absoluut geen moeite met de bijna 1700kg zware auto en is nog zuinig op de koop toe! (7.5 l/100 km gemiddeld met vrij veel korte ritten en 2x per jaar richting Italië)
Na een paar maanden kwam er door steenslag op een paar plekken wat verf los, en deze plekken werden steeds iets groter, alsof de lak ni goed genoeg gehecht was. Aan de dealer gemeld en deze heeft (onder garantie) de volledige wagen herspoten. Volgens hen moet er iets misgegaan zijn met de verfrobot in de fabriek.
Een tweetal maanden geleden af en toe een rammeltje afkomstig van de vooras, vooral bij slecht wegdek (wat in België nogal vaak voorkomt dus). Bleek dat de stabilisatorstangen vervangen moesten worden. Nadien geen problemen meer mee gehad.