Ford Galaxy 2.0 Cool Edition (2002)
Uitvoering | Galaxy 2.0 Cool Edition |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze Galaxy 2.0 Cool Edition is voorzien van een LPG-installatie. De combinatie rijden op LPG en gebruikmaken van de airco is dodelijk voor de prestaties. 0 tot 100 in ongeveer 25 seconden, 0 tot 120 duurt zeker 45 seconden. Een normale invoegstrook is niet voldoende om de 100 kilometer te halen. Op benzine rijdt de auto een stuk beter, maar acceptabel wordt het pas als je zonder airco rijdt.
De Galaxy heeft een lekkere zit. De stoelen geven een goede steun en zijn lekker ’hard’. Het is niet een auto die je koopt voor de gadgets. Hiervoor reed ik in een Voyager (het SE-model (het goedkoopste model)) en ’mis’ nu van alles. Er zit standaard geen cruise control in en weinig opbergruimte (in vergelijking met de Voyager). Het interieur is ronduit saai.
Bij snelheden boven de 100 kilometer is de auto lawaaierig.
De auto heeft veel glasoppervlak. Geeft een goed uitzicht, maar zorgt er ook voor dat het in de auto snel te warm wordt. In combinatie met een matige airco is dit geen pretje. Het is me niet helemaal duidelijk waarom Ford heeft gekozen voor 100% kleurloze ramen (Tis alsof je in een etalage zit).
De uitlaatgaswaarden doen vermoeden dat er een fout zit in de LPG-installatie. Auto remt slecht.
Ik vermoed dat de airco bijgevuld moet worden, want deze koelt onvoldoende (in de Voyager werd de lucht gekoeld tot 7 graden, de Galaxy komt niet lager dan 18 graden).