Ford Focus Wagon 2.0 16V Titanium (2008)

Ford Focus Wagon 2.0 16V Titanium (2008)

UitvoeringFocus Wagon 2.0 16V Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Ford Focus Wagon 2.0i 16v Titanium Business Pack (2008)

Donderdag 5 juni jl was het zover. De dealer belde dat de nieuwe auto klaar stond!
Ik heb overigens niet lang hoeven wachten, half maart bestelt en nu dus al binnen.
Aardig conform de voorspelling van 12 weken.

Gelukkig heb ik geen diesel besteld…

Eerst even een stukje historie, de afgelopen jaren heb ik al heel wat auto’s gereden:
2002 – 2004 Nissan Almera 2.2 dCi 136pk
2004 – 2006 Renault Mégane 1.9 dCi (130pk) Dynamique Luxe (5drs hatch)
2006 – 2008 Skoda Octavia (II) Elegance Combi 2.0d (140pk)

En tussendoor nog wat voorloopauto’s:
Ford Mondeo (model 2000)
VW Golf 1.9tdi (110pk)
VW Polo
Renault Laguna 1.9 d
Ford Focus
Skoda Fabia

Voor het eerst sinds jaren nu weer een auto op benzine.
De Focus Titanium is leuk aangekleed, als optie heb ik dus het Business Pack (blue tooth, voice control, parkeersensoren en nav); 17 inch wielen; satijngrijze dakreling (alu look) en zonneschermpjes in de achterdeuren (voor de kleine).

Wat ik een minpuntje vind in het interieur is dat de middenarmsteun/opbergvak voorin erg ver naar achter zit. De armsteun kun je weliswaar naar voren schuiven, maar ten eerste schuift die telkens terug en ten tweede kun je dan het opbergvak niet meer fatsoenlijk bereiken.
Voor de rest niks dan lof over de aankleding!

Ik heb de auto blind besteld in de kleur Avelon, een geweldig chique kleur.
Wat ben ik blij dat ik geen zwart of grijs heb gekozen, daar rijden er over een half jaartje zo’n 100.000 van rond ;-)

Inmiddels zijn we ruim een week verder en zit de eerste 1100 km erop.
Eerste rij-indruk, wat strakke wagen! Deze Focus is niet van de rails af te krijgen (bij wijze van spreken natuurlijk). Ik heb de stuurbekrachtiging ingesteld op sport. Dat geeft net even iets meer gevoel, daar houd ik van!

Het is leuk om te ervaren dat een nieuw kenteken (08-gdp-09), een nieuw model auto in een bijzondere kleur aanleiding is voor veel mensen om nog even achterom te kijken of een duimpje naar me op te steken!

Update:

Wat mij een beetje tegenvalt, is de hoeveelheid brandstof die hij verbruikt, maar goed, nu ben ik ook diesel gewend. Gemiddeld 9 liter op 100km… Deze eerste 1000km heb ik ongeveer 50% op snelwegen en 50% op provinciale wegen (80/100km/u) gereden. De 2ltr benzine nodigt mij regelmatig uit om lekker pittig te rijden, vandaar ook dit verbruik denk ik. Volgens de dealer wordt het allemaal iets beter na een paar duizend kilometer, ik ben benieuwd.

Verder vind ik deze benzinemotor veel souplesse hebben. Ik kan hem haast als een diesel rijden, dus gewoon in zn drie een bijna haakse bocht om om vervolgens best snel weer op snelheid te zijn. Qua accelatie beleving had het van mij wel iets “wilder” gemogen. Hij blijft eigenlijk heel braaf. Maar dat komt natuurlijk ook omdat die wegligging zo snaarstrak is.

Wat mij verder opvalt is de breedte van de auto, die is enorm (zelfs vergeleken met de al niet zo kleine Octavia). Ik moet echt overal vaker “steken” dan me lief is. Kwestie van wennen. Voor de binnenruimte geeft dit wel een extra gevoel van ruimte natuurlijk.

Overigens de foto die ik gepubliceerd heb is die van de autoweek site afkomstig is... de mijne is identiek m.u.v. de donkere ruiten achter en de wielen.
’Echte’ foto’s volgen spoedig!

Navigatie scherm en functies zijn uitgevallen, oplossing; auto op slot en weer open.

Update 30-06-2008
Vorig weekend viel plotseling de stuurbekrachtiging uit. Maandag de auto weggebracht, wat blijkt, slang geknapt. Auto een hele week kwijt geweest!
Inmiddels heb ik hem weer terug en werkt alles weer naar behoren!

7,0

PRIVATE LEASE Ford Focus