Ford Focus Wagon vs. Volvo V50 - Occasion Dubbeltest

Op dezelfde leest geschoeid

37 reacties

Video
AutoWeek 36 2017
AutoWeek 36 2017

Je leest het in AutoWeek 36 2017

De basis van de Ford Focus en de Volvo V50 is gelijk. De V50 stamt immers uit het tijdperk dat de Zweedse autobouwer nog tot het Ford-concern behoorde en kreeg dus hetzelfde platform als de populaire Focus. Toch lag de nieuwprijs een stuk hoger. Dat prijsverschil is inmiddels een stuk kleiner en dus vraagt Marc Klaver zich af welke je dan moet hebben.

Feitelijk is het formaat auto uit het C-segment de best uitgerijpte grootte. Nuchter beschouwd heb je niet meer nodig en aan de andere kant heeft het ook weinig zin om een maat kleiner te gaan rijden. En heb je dan een stationwagon, dan kun je helemaal alle kanten op. Voldoende interieurruimte, een doorgaans fikse kofferbak en nog altijd redelijk bescheiden buitenmaten. Twee bekende vertegenwoordigers van dit soort zijn de Ford Focus en de Volvo V50. Beide verschenen in deze vorm in 2004. De Volvo kreeg in 2007 een facelift, de Ford in 2008. Met name de Zweed oogt nog altijd vrij tijdloos, hoewel de Focus er ook niet verouderd uitziet. Dat gegeven, plus het feit dat auto's langer meegaan, speelt zeker een rol in de prijs. Want laten we wel zijn: dik acht mille voor auto's die al bijna tien jaar oud zijn, is best een stevige prijs. Toch wordt het er grif voor betaald en door de schaarste op de occasionmarkt zal daar ook geen verandering in komen. Het populairst zijn dan de versies met de modale benzinemotoren, zoals wij die rijden. Dus een 1.6 of 1.8, een enkele keer een 2,0-liter. De diesels raken meer en meer uit de gratie bij de particulier vanwege dreigende milieumaatregelen en de steeds maar stijgende tarieven van de motorrijtuigenbelasting.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.