Ford Focus Wagon 1.6 TDCi ECOnetic 109pk Trend (2008)
Uitvoering | Focus Wagon 1.6 TDCi ECOnetic 109pk Trend |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Gisteren (4 november 2008) mijn nieuwe Ford Focus Stationwagon 1.6. TDCI Econetic opgehaald bij de dealer. Dit was 1 van de eersten in Nederland die werd uitgeleverd.
De Econetic is een Trend uitvoering met een aantal aanpassingen zodat het verbruik zeer laag is en de CO2 uistaat ook lager dan de normale 1.6 TDCI o.a. door andere wielen en banden, een andere voorspoiler en sideskirts is de aerodynamica verbeterd. Een overzicht van de aanpassingen:
Een herkalibratie van de motormodule en stuurbekrachtiging, Een verbeterde aerodynamica om luchtweerstand te verlagen, 195/65R15-banden met een lage rolweerstand, Een nieuwe transmissieolie met lagere viscositeit
De rijweerstand werd verminderd door aanpassingen in de aerodynamica. Zo is de wielophanging verlaagd (voor met 10 mm en achter met 8 mm). Ook zijn de voorbumperskirt, de zijskirts, de achterspoiler en de benedengrille gewijzigd, waardoor de luchtweerstandscoëfficiënt is teruggebracht naar 0,31.
Voor de transmissie is gebruik gemaakt van een nieuw soort transmissieolie met een extra lage viscositeit die door Ford's partner BP is ontwikkeld. De resultaten van het gebruik van deze olie waren dermate evident dat Ford heeft besloten de olie ook te gebruiken voor de andere Focus modellen.
Het resultaat is een Focus die er sportief en erg mooi uitziet naar mijn persoonlijke mening. Ik heb er voor gekozen om mistlampen te laten monteren en om 16 inch velgen als extra te nemen. Ik vond de 15 inch velgen wel erg iel. Als kleur heb ik gekozen voor de kleur Vision. Dit is een lichtblauwe kleur. Ik houd zelf niet van de grijs en zwarttinten. Mijn vorige auto was een felrode Opel Astra (die overigens ook zeer goed is bevallen, zie mijn review van de Astra).
Ik heb de auto in mei 2008 besteld, dus er zat een behoorlijke levertijd op. Op 5 november is de auto afgeleverd.
Wat rijdt deze Focus heerlijk !! Tja, veel kan ik er nog niet van zeggen want ik rijd er nog maar 1 dag in, maar als tijdelijke auto stap ik net uit een Volkswagen Golf Plus 1.6 FSi en eerlijk gezegd vond ik dat echt niets. Het rijdt en vervoert je van A naar B, maar meer niet. Bij de Focus komt wat meer emotie kijken. Ook al omdat we vanuit huis altijd al Ford reden. En gelukkig is de dieselronk nog altijd wat aanwezig. Ik vind het zelf een fijn geluid.
Wat wel opviel in de periode van orienteren van bestellen was dat deze versie geheel nieuw voor de dealers was. Er waren geen folders en exacte gegegevens beschikbaar. En vaak hebben dealers volstrekt tegenstrijdige informatie geleverd. Veel kijken op internet en ook op buitenlandse fora was wel het devies. Daar was de auto al iets langer leverbaar.
Update 14-11-2008 Ik heb inmiddels 1100 kilometer met de auto gereden en met steeds meer genoegen. het verbruik haalt nog niet de Econetic norm maar dit zal wel beter worden bij meer kilometers.
Update 11-12-2008 Inmiddels 5500 kilometer gereden. Verbruik is wat minder (dus beter) geworden. Met veel snelweg 1:22. met uitschieters op 80 en 100 km wegen van 1:25 en 1:26. De auto bevalt me steeds beter en rijdt heerlijk. Krijg nogal wat reacties en vragen van mensen ! Altijd leuk die aandacht
Update 27-01-2009 De teller staat inmiddels op 9000 km. Een heerlijke auto die elke kilometer tot een feest maakt. Verbruik is ongeveer hetzelfde gebleven. Ondanks de koude periode die we hadden. Ik heb inmiddels spatlappen gemonteerd (achter, voor past niet op de Econetic). Tevens heb ik aan de zijkanten zwarte stootstrips aangebracht (orgineel Ford). ter bescherming maar ook omdat dit het vrij lege vlak van de deuren op een mooie manier breekt. Ik zal t.z.t. nog wat nieuwe foto's maken.
Update 12-03-2008. 14.500 km Het wordt een beetje eentonig, maar er is nog geen enkele wanklank. Inmiddels ben ik ook aan de (niet verlichte) cruisecontrol gewend. Verder al een paar keer de fiets achterin gehad en de auto als pakezel gebruikt :-) Ruimte genoeg, het heerlijke van een stationwagon. Verbuik is hetzelfde gebleven, dus goed. Nu ben ik ook een rustige rijder die anderen lekker laat jakkeren. Tip is nog wel lid te worden van focusclub.nl en dan het forum. heb hier al veel handige tips door gekregen.
Update 25-04-2009 - De Focus moet deze week voor de 20.000 km beurt maar ik verwacht geen gekke dingen. Auto verbruikt geen olie en het verbruik zit nu stabiel op 1:22 met veel snelweg (ook file) en 80 km wegen. Verder is elke km nog steeds een plezier. Inmiddels heb ik ook vernomen dat de Econetic vanaf maart 2009 niet meer met de sideskirts en de aangepaste voorbunper wordt geleverd. Heel jammer want dit geeft 'm juist de goede looks !!!!
Update 26-07-2009 - Inmiddels zit er een nieuwe voorruit in. Ik bemerkte een sterretje in de vooruit toen ik de auto bij het werk op de parkeerplaats neerzette. Autotaalglas gebeld, en 's middags een afspraak gemaakt. Teruggekomen bij de auto bleek de ster griezelig groter geworden te zijn. Dus moest de ruit worden vervangen. Verder geen enkel probleem met de auto. Op naar de 40.000.
Update 16-10-2009 - Km stand inmiddels 45.000 km. Geen gebreken. 40.000 km zonder een centje pijn. Wel kraken de deurrubbers, maar dit is een bekend Focus euvel. Behandeld door de dealer en nu zijn de rubbers "weer rustig" We rijden heerlijk verder !
Update 01-02-2011 - Inmiddels al weer bijna 100.000 km gereden met deze probleemoze auto. De voorruit is nogmaals vervangen door de inslag van een steen. Tevens is er schade hersteld door een inschattingsfoutje (tegen muurtje: schade boven rechter achterwiel). Helaas gaat de auto begin maart weer naar het schadebedrijf. Een plostseling invoegende bestelbus noopte mij tot uitwijken naar rechts. Schade aan bus en aan mijn auto. Verzekeringskwestie, maar wel jammer. Maar uiteraard is dit de auto niet aan te rekenen. Verder: probleemloos
Update 03-11-2012 - Inmiddels al weer bijna 155.000 km gereden. Bij 140.000 km is de EGR vervangen. En bij 145.000 is het roetfilter vervangen. De melding "motorstoring" kwam in beeld, ten toen ik naar de Ford dealer ging. Dus dat kon direct worden afgehandeld. Verder is de Focus nog geheel probleemloos.
De leasetermijn van deze auto zit er bijna op. Een nieuwe Focus 1.6 TDCI Econetic Lease Titanium in Race Red - Colorado Red staat op dit moment bij de dealer om rijklaar gemaakt te worden.
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus Wagon 1.6 Comfort |Cruise|
- 2010

Ford Focus 1.6 Trend 1e Eigenaar,Airco,Trekhaak,Dealer Onderhouden,102pk,N.A.P,5 Deurs,Apk tot 02-2026
- 2008

Ford Focus Wagon 1.6 Titanium Airco, cruise control, regensensor, sportstoelen, boordcomputer, verwarmd voorruit, Ben jij op zoek naar een ruime, comfortabele en sportieve auto? De Ford Focus Wagon 1.6 Titanium biedt alles wat je nodig hebt voor zowel de dagelijkse ritten als de langere avonturen. Met z
- 2009