Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Titanium (2008)

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Titanium (2008)

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 109pk Titanium
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Na een Focus, Mondeo en een Opel Zafira kon ik begin juli eindelijk genieten van mijn nieuwe Ford Focus. Het was nog even afwachten wat de kleur zou zijn. Ik had Blazer Blue besteld maar kon nergens de exacte kleur achterhalen. Business en Family pack had ik als opties besteld.
In eerste instantie leek de kleur mij wat licht ,maar ben er inmiddels erg over tevreden.
Een ideale zitpositie was zo gevonden, ook het instellen van de BlueTooth was zo gebeurd. De dag na aflevering zou ik vertrekken naar Zuid Frankrijk, dus ik kon meteen flink wat test kilometers gaan rijden. Wat direct opvalt: De wegligging is super en hij stuurt lekker strak. Bochten kunnen snel genomen worden. Ik heb het stuur via de boordcomputer op de comfortstand staan, de sportstand beviel mij wat minder.
De 1.6 109pk diesel voldoet ruimschoots op de snelweg en ook in de bergen komt hij goed vooruit. Wel merk ik dat hij onder in de 2e versnelling wat langzaam oppakt, dus hier voldoende op toeren houden!
Wat betreft de navigatie; (vlaamse) stem is niet altijd even duidelijk, en ook de detailinfo van de kaarten buiten de Benelux ontbreekt. Bediening radio en cd is eenvoudig en met legio mogelijkheden, zit gewoon goed in elkaar.
Het family pack met geintegreerde zonneschermen bevalt tot no toe ook erg goed.
Cruise control zit waar hij moet zitten dit in tegenstelling tot mijn vorige auto (Zafira). Tot dusverre dus zeer tevreden over mijn nieuwe aanwinst!

1x Contact Uit/Aan moeten zetten bij defecte CD, ook radio en NAV werkten toen niet meer.

Inmiddels bijna 2 jaar in bezit en kan niet anders zeggen dat hij nog steeds uitstekend bevalt. Het enige wat tot dusverre vervangen is zijn de voorbanden, voor het overige niets dan complimenten.

Afgelopen zomer meegenomen naar Frankrijk en Italie. Op de teller tot iets boven de 200 gegaan. Ook dan het je het gevoel nog alles onder controle te hebben. Het prettigst rijdt hij echter ron de 140-150 km per uur op de snelweg.

Op vakantie in Italie diverse bergweggetjes uitgetest. Je kunt met vrij hoge snelheid door te bochten, een plezier om te rijden.

Het enige minpuntje is het navigatiesyteem, wat sporadisch de weg eens kwijt is, blijkt dan een stukje te rijden op plaatsen waar geen wegen zijn......
Ook de bijtelling blijkt na een kleine aanpassing naar 20% te kunnen... Had ik graag eerder gezien!
Alles bij elkaar is de Focus een fantastische auto met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

PRIVATE LEASE Ford Focus