Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura (2005)

Ford Focus Wagon
Ford Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus WagonFord Focus - interieurFord Focus - interieur

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

De eerste kilometers met de nieuwe Focus zitten erop. Ik kan niet anders concluderen dan dat deze auto weer een stap hoger is in de rangorde. Materiaal dashboard hoge kwaliteit. Rijdt gewoon nog beter dan de vorige Focus.
+ de extra’s die op een Futura uitvoering zitten
- de 109 pk zijn echt minder dan de 116 pk in de vorige Focus.
- Wederom kan ik de boardcomputer niet lezen als ik zit.
- Geen mooi deksel over de motor meer. Werkelijk waar een belachelijke bezuiniging. Heb er reeds Ford over geinformeerd. Excuus is kostenbesparing....

8000 km:
Goed = wegligging deze auto is gewoonweg top !!
Goed = ruimte interieur, ruim groot, degelijk, mooie materialen
Goed = Radio/CD
Goed = stoelen, Ik ben 183 m en gewone lichaamsbouw en zit heerlijk.
Goed = de auto is lekker breed en dat komt alles ten goede

Wat valt er tegen. Zoals ik al aangaf is 7 PK minder en meer kilo toch wel veel. De vorige was gewoonweg snel en deze niet. Cruist wel heerlijk.
Wisser achteruit is erg klein.

20.000 km:
De auto blijft prima bevallen. Ik moet zeggen dat het gemis van de Pk’s niet meer zo aanwezig is. Misschien moest motor lekker loskomen. Eerste beurt net gehad. Geen Noemenswardigheden. Wel merk ik nu dat er warme lucht wordt geblazen bij het gaspedaal. Hiervoor meot ik even bij de garage langs.

Enige nadeel eigenlijk is dat mijn rechterbeen irritant tegen de middenconsule aanligt. Teovallig had ik de oude focus als leenauto en merkte meteen weer dat jij bij die er geen last van hebt.

32000 km
Airco bleek dus niet te werken. Probleem in het kachelhuis. Kort na de beurt van 20.000 km laten repareren. Auto een hele dag bij de garage geweest. Werk de hele zomer nu perfect. Verder geen noemenswaardige dingen aan de auto.

120000 km
Auto is ingeleverd ivm verandering van werkgever. Auto is erg goed de met name geroemde wegligging blijft een klasse apart. Heb net twee dagen in een Toyopta Verso gereden met 177 pk diesel. Echt supersnel maar qua wegligging kan ie niet tippen aan een focus.

Nog geen problemen echter alleen een resonantie in het stuurhuis die af en toe een irritant geluid maakt. Zit er nog steeds dit geluid. Resonantie hebben ze er na beurt niet uit gekregen. Tsja dealer is Ford Zaandam. ben niet heel happy met deze garage.
Nieuw probleem. Bij het gaspedaal komt veel hitte uit het dashborard. Tevens vind ik de Airco maiger werken tov de vorige Focus. Misschien herkent iemand dit. Volgende gaat die voor controle naar de garage.Probleem in kachelhuis airco werkte hierna weer top.

Nu na 40000 km. Geen enkel technisch probleem.

Bij 60.000 km grote beurt gehad. Een aantal zaken vielen met tegen. twee nieuwe voorbanden zijn geplatst. Dit lijkt mij normaal. Verder zat er een flinke rammel onder auto. Bleek vanalles bij de uitlaat te zijn opengescheurd. Dit is allemaal gelast. Deze klacht zorgde voor vermogensverlies.

74000 km. Defecte CV van de deuren. Dit soort zaken mogen wat mij betreft niet op een jonge auto.
Linkerwiellager moest vervangen worden. Helaas niet in voorraad dus volgende week weer terug.
Lekkage bij overgaan voorraam en dak is gemaakt... afwachten bij de eerst volgende wasstraat.

100000 km
Grote beurt zie bovenstaand voor info

120000 km
draaiknop kachel lam. Bleek kabel los te zijn gegaan echter ook versleten. Deze is vervangen en daarna weer top.

Geen specifieke problemen

Eigenlijk zijn de problemen zeer beperkt gebleven. Geen noemenswaardige dingen die stuk waren de laatste km-ers.

Afscheid

Ik heb afscheid moeten nemen van deze leaseauto gezien het feit dat ik van werkgver ben verbaderd.
Heb nog het idee gehad om deze auto over te nemen maar bleek toch niet zo'n goede prijs te zijn die Athlon bood.
Heb nu prive een Skoda Octavia gekocht uit 2004. Ook hier ga ik het een en ander over schrijven.

Dit is zeker niet mijn laatste Ford geweest. In deze klasse heb ik nog geen auto gereden met een betere wegligging en bochtengevoel.

PRIVATE LEASE Ford Focus