Ford Focus 1.8i 16V Trend (1999)

Ford Focus

UitvoeringFocus 1.8i 16V Trend
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2001

Ik moest wel even wennen aan het uiterlijk van de Focus, maar sinds een jaartje of wat vind ik het een erg mooie auto, zelfs in wagon-uitvoering. We rijden er nu zelf in (lease-auto) en het bevalt uitstekend. Vergeleken met een Golf is hij ruimer en de stoelen zitten prettiger (Trend uitvoering) met meer zijdelingse steun en lekker stevig. Achterin is ook meer plek. Over het geheel vind ik het de beste keuze in zijn klasse. Er zijn wel een paar minpunten. Het zicht naar achteren is slecht door de oplopende taillelijn en de kleine achterruit. Ook de voorkant van de neus is slecht/niet te zien, dus voorzichtig met parkeren. Het enkele achteruitrijlicht geeft weing licht in het donker (zit erg laag) dus is het lastig achteruit inparkeren op een donkere plek. Verder vind ik de 1800 benzine versie (115 pk) wel erg sloom. Je moet hem echt naar 4000 toeren jagen om een beetje snel weg te komen. dan maakt hij ook wel veel lawaai en dan geen mooi sportief geluid. Als de achterbank plat ligt en de hoedenplank er niet in hangt hoor ik van achterin toch wel rare schurende en suizende geluiden komen.
Het verbruik valt me trouwens tegen. 1 op 12 a 13 halen we vrijwel niet.
De standaard radio/cdspeler is trouwens geweldig, grote knoppen en zeer duidelijke bediening.
Over de dealer deze kanttekening. De auto is niet in onderhoud bij een Forddealer, maar bij een dealer die hoort bij de kleine leasemaatschappij. Deze is zo slecht dat hij het niet eens merkt als je de ruitewissers er gewoon afhaalt. Hij zet er geen nieuwe op! Dit gaat dus absoluut niet over een Ford dealer!!!

Schimmelvorming in airco-systeem, wat een stank zeg!
Piepende achterdeurscharnieren.

7,0