Ford Focus 1.8 TDCi 115pk Trend (2002)

Ford Focus
Ford FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord FocusFord Focus - interieurFord Focus - interieur

UitvoeringFocus 1.8 TDCi 115pk Trend
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2005

Een deel van mijn vrienden rijden al een tijdje met een Ford Focus en telkens als ik met hen mee reed vond ik het een geweldige wagen. Dus heb ik besloten om zelf een te kopen. Eerste indrukken waren zeer belovend. Ik heb namelijk de Duval versie met het RS styling pack gekocht. Deze heeft dus standaard 35mm verlaging en 17’ velgen met Dunlop SP 9000 banden erop. Na uitvoerig testen ben ik nog niet over de limiet gegaan in de bochten. Ook de acceleratie is voor een diesel echt wel de moeite. Door de verlaging en de 17’ velgen heeft hij wel een hard rijgedrag, maar daar houd ik wel van. Zelfs tegen 200km/u voelt hij zeer baanvast aan.

Intussen heeft de motor een performance tuning ondergaan en haalt deze nu 132,9 PK in plaats van de 108 PK bij de eerste testbankmeting. Het koppel is nu 328Nm in plaats van de 275Nm bij eerste meeting.
Dit geeft een geweldig verschil bij het accelereren.
De acceleratietest (0-100) van 11 seconden is nu verbeterd naar 8,6 seconden

Ik heb regelmatig het probleem dat hij stilvalt. In het begin was het hoofd probleem dat ik verkeerde kwaliteit Diesel gebruikte. De TDCi motoren zijn supergevoelig voor lage kwaliteits Diesel. Ook de EGR klep is intussen afgesloten.
Sinds vorige week te horen gekregen dat de injectieregelklep beschadigd is alsook de luchtmassa meter. Dit laatste was mijn eigen schuld. Al deze problemen zijn zeer vlug verholpen en hij rijdt weer lekker vlot.

PRIVATE LEASE Ford Focus