Ford Capri Extended Range RWD (2025)

Gebruikersreview

Ford Capri Extended Range RWD (2025) #3

UitvoeringCapri Extended Range RWD
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

De rode rakker

Keuze en aankoop:
Onze vorige auto, de Focus, liep richting de 200k km en dan gaat het nog meer "jeuken" dan normaal. Dus ik keek naar wat anders. Op het forum is uitgebreid te lezen welke afwegingen ik allemaal maakte, maar hier houd ik het (relatief) kort. Nadat ik besloot elektrisch te gaan (hadden al een tweede auto die elektrisch is, Zoe) werd het kijken naar een occassion. Maar dat was het toch net niet, moest best wat bijleggen en het budget bleef maar stijgen. Dan maar nieuw? En lenen? Eerder zou ik dat echt niet doen, waarom nu dan wel? Ford Options. De rente is zo laag (0,99%) dat ik dát wel zag zitten. Even gerekend, moet draagbaar zijn de komende drie jaar. Dus aanbetaling gedaan en over drie jaar de rest afbetalen. Laden doen we vrijwel altijd thuis op eigen opwek (meeste maanden) dus dat scheelt een hoop, zeker nu de benzine prijzen omhoog vliegen ben ik erg blij.
Is de naam bijzonder? Ja, maar ik stoor mij er niet aan, wel rare keuze van Ford. Is het de mooiste EV? Nee. Ben ik blij met de overgang van een stationwagen naar een (liftback) SUV? Ach, blijf een voorkeur houden voor de sw, maar mijn rug vindt het geen straf. Maar onderaan de streep is het een goede deal en in het rood vind ik het een mooie auto! Ruim, vlot, zuinig, dus geen klagen of spijt van de keuze na 6000 km.
Ik wilde erg graag een rode. Want als ik dan nieuw koop, dan wil ik ook mijn favoriete kleur op de auto en dat is rood.
Dan de ervaring na zo'n 6000 km (schrijf ik zo)

Comfort:
De auto rijdt erg fijn.