Fiat Punto 60 SX (1994)

Fiat Punto
Fiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat PuntoFiat Punto - interieurFiat Punto - interieur

UitvoeringPunto 60 SX
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2004

Toen ik deze auto kocht, was ik net "genezen" van mijn oude Clio, die werkelijk niks aan luxe had. Hoe anders was deze Punto. Niet helemaal puntgaaf meer, maar technisch nog goed en ook het interieur is nog netjes. En wat een luxe! Stuurbekrachtiging, electrische ramen en centrale vergrendeling, het kon niet op.
Rijden doet ie goed. De 1200cc motor voldoet, maar niet meer dan dat. "t Is geen strepentrekker, maar dat hoeft ook niet met al die flitspalen. Hij maakt wel een redelijk portie lawaai op de snelweg, maar met een verbruik van ca. 1:16 met veel snelwegkilometers is dik in orde.

"t Is een echte Fiat. Op zich zit de auto goed in elkaar. Sinds de paar maanden dat ik hem heb wat kleine dingen laten verhelpen. Een keer de klepdekselpakking, want de Punto lekte klein beetje olie. Bij de Fiatdealer de koplampstekker links laten vervangen, omdat de koplamp uitviel. Duur geintje daar. Enkele weken later rechtsvoor hetzelfde probleem. Bij mijn vaste (universele) garage laten doen. Klusje van niks, kosten: nop!
Voor de rest nog geen problemen gehad.

6,5