Ferrari Mondial QV (1983)

autoreview

Ferrari Mondial QV (1983)

Signalement

UitvoeringMondial QV
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1983
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf79.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ferrari Mondial QV

Eindelijk een jongensdroom in vervulling. Na de ziekte van mijn zoontje kwam ik op het internet een Ferrari Mondial QV tegen. In eerste instantie was ik wat sceptisch aangezien de kilometerstand, staat van onderhoud en de prijs eigenlijk "to good to be true" waren. Ik ben met mijn vader naar de verkoper (particulier) gereden. De eigenaar had de auto 14 jaar in zijn bezit en had ook 14 jaar onderhoudshistorie van de auto. Geen originele boekjes.In die 14 jaar had de auto meer stil gestaan dan dat er mee gereden is. De eigenaar had de auto na een aantal jaar stilstand nog 1 keer een v.v. grote beurt en is vervolgens nog in getrouwd waarna hij de auto te koop aan bood.Na een korte proefrit op de bijrijdersstoel ben ik huiswaarts gekeerd zonder de auto. Na een aantal dagen piekeren heb ik besloten de auto te kopen onder voorbehoud van een aankoopkeuring (betaald door de eigenaar)door Kroymans. Kroymans vond het een keurige auto. 2 weken later heb ik de auto betaald en opgehaald. Dat was best spannend aangezien ik geen enkele uitleg van de auto had gehad.Ik kreeg van Kroymans de sleutels, ben gaan zitten, starten en maar naar huis in de winter met schemering.

Ik heb de auto nog steeds naar tevredenheid in mijn bezit. De hele ervaring, het geluid en de kracht zijn echt te gek. Voorals als je de schipholtunnel met alle ramen en dak open met een gangetje van 70 in gaat en er met 170 uitkomt.

Problemen/onderhoud:

Ferrari's zijn duur in onderhoud maar dat wisten we van te voren. Je kunt ook een maserati kopen voor € 2500,- maar dan ben je zeker nog vier keeer zoveel kwijt aan achterstallig onderhoud.

Mijn auto liep eigelijk als een zonnetje, alleen 1 probleem begon mij al vrij snel te irriteren namelijk dat als de auto koud was hij meteen startte maar dat als de motor eenmaal warm was en je had er 50 km of meer mee gereden hij na het afzetten (bijv. bij tanken)van de motor niet meer wilde starten. Hier ben ik voor naar Kroymans geweest tegelijk met wat olie, apk en een paar bougies. Kroymans kon eigenlijk niets vinden maar ik was wel een kleine € 900,- lichter. Kroymans is eigenlijk niet echt geschikt voor oudere auto's. Tegenwoordig hoef je maar een laptop aan te sluiten en ze weten wat er met de auto aan de hand is. Echte monteurs zijn er niet meer zoveel. Ik ben vervolgens met probleem terechtgekomen bij garage Daytona in Leiden en over hun ben ik zeer te spreken. Zij hebben het probleem gelijk verholpen door het reviseren van de dynamo en ze hebben een ander relais op de startmotor gezet. Kosten ca. € 800,00. Behalve deze kosten heb ik nog een kleine beurt laten uitvoeren voor ca. €225,-. Het valt dus allemaal wel mee. Het staat en valt allemaal met onderhoud.

Verbruik:

Ik ben nog niet boven de 1 op 6.5 gekomen maar ook dat viel te verwachten.

Al met al zeer leuke auto.

Update 20/11/2013

Na enige tijd niets van mij te laten horen, hierbij een kleine update. De auto is nog in mijn bezit, al overweeg ik de auto misschien te verkopen aangezien ik deze nauwelijks gebruik. De km stand is nu ca. 89.000 km. Er zijn weinig bijzonderheden te melden. Sinds ik een accu onderbreker heb is het altijd starten en lopen. Geen noemenswaardige gebreken. Het enige waar ik binnenkort wat aan moet laten doen zijn 2 kleine plekjes (roest) op beide deuren. Maar dat hoort erbij.Dat was het weer.

Update 8/05/2014

Auto nog steeds in mijn bezit , echter staat inmiddels in de verkoop. Reden, auto wordt niet nauwelijks gebruikt. Sterker nog de eerste bekeuringen van het niet APK keuren heb ik al binnen. Heb plezier aan de auto beleefd, maar het wordt tijd dat iemand anders er plezier aan gaat beleven. Alleen maar in de garage is zonde. Iemand interesse? Vraagprijs is €17750,-. Auto heeft na laatste APK misschien 100km gereden. Het is leuk geweest.

Laatste update.
Auto is met pijn in het hart verkocht en terug naar Duitsland waar mijn auto ooit nieuw is geleverd. De nwe eigenaar blijkt een verzamelaar en deze had hij nog niet. Ik wens hem er veel plezier mee.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens