DS 7 Crossback (2021)
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Van DS7 naar DS7
Inmiddels 1 week in de 2de DS7 Crossback. Nu een Grand Chic uitvoering, ook weer als Rivoli, nu geen zwart maar licht interieur. Verder zelfde motor (180 pk benzine) en 8-traps automaat.
T.o.v. De vorige zitten er nu 19" wielen op en heb ik geventileerde stoelen besteld. Verder nog zelf dimmende spiegels.
Eigenlijk reed de vorige na ruim 180.000 km nog steeds als nieuw. De verschillen zijn echt heel klein.
Wat opvalt t.o.v. de oude:
- navigatie werkt sneller
- nu ook flitsmeldingen
- vering lijkt nog iets soepeler (geweldig!)
- adaptive cruisecontrol werkt soepeler
Wel kleine verschillen.
Verder is het opnieuw heerlijk onthaasten. Zwevend onderweg. Ik voel me wederom een bevoorrecht mens.
Top auto
Inmiddels 40.000 km gereden, voornamelijk ritten van 200 km. Opnieuw een geweldige auto. Lijkt nog wel comfortabeler en soepeler te zijn dan de vorige DS7. Vooral de geventileerde stoelen zijn een welkome aanvulling t.o.v. de vorige
Opvallend is ook de betere vering en wegligging met caravan, veel minder last van de caravan bij oneffenheden.
Het verbruik ligt gemiddeld op 1:15.
Verder niets te melden.
Einde
Na 2 jaar toch al bijna 160.000 km, dus einde leasecontract. Is veel te snel gegaan. Dit wil ik niet meer, dus gaan we als bedrijf voortaan een auto kopen. Kan ik er langer mee rijden.
Op 14 april 2023 was het dan toch afscheid nemen. Wat een fantastische auto! Veel woorden hoef ik niet toe te voegen. Degene die de auto overneemt krijgt hopelijk dezelfde ervaring.
En nu? Met de vernieuwde DS7 kom ik in de problemen met mijn caravan. Dan een Citroën C5X (rijdt ook fantastisch). Zelfde probleem. Dan toch over een volledig andere boeg? Jong gebruikte diesel importeren? Electrisch?
Na een gesprek met een collega die al jaren Tesla rijdt, toch maar met tegenzin een proefrit aangevraagd, Tesla Model Y.
Voor één dag volledig de kluts kwijt. Dit is wel iets totaal anders. Laten we het houden op next level.
Na een dag tot bezinning gekomen. Dit gaat hen worden. Ik spring in het diepe! Na 30 jaar Citroën/DS avonturen naar Tesla. Ik kan het nog niet geloven.

DS 9 E-Tense RIVOLI+
- 2022

DS 3 1.2 PureTech Performance Line+ AUTOMAAT 155PK
- 2022

DS 3 1.2 PureTech Performance Line 130pk Automaat | Climate Control | Airco | Navigatie | Adaptieve Cruise Control | Camera Voor en Achter | Head-up Dispay | Apple Carplay/Android Auto
- 2024