Daimler Six LWB (1995)

Daimler Six

UitvoeringSix LWB
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf1999

Een fantastische wagen die ondanks de hoge kilometers als nieuw uitziet en ook zo rijdt. De wagen heb ik uiteraard bij een officiële dealer gekocht, die mij verzekerde dat de wagen ondanks zijn hoge kilometers in perfecte staat verkeerde. De wagen werd ook geleverd met garantie en ik heb een onderhoudscontract bedongen dat alles dekte gedurende drie jaar. Op die manier komt men dan ook niet voor verrassingen te staan. Er is geen enkele wagen in deze klasse die aan de sfeer en klasse kan tippen als een daimler (of jaguar). De duitse concurrentie is op kwalitatief vlak misschien beter en ruimer maar neem plaats in deze engelsman, streel het hout en ruik het leer, en je vergeet zijn foutjes (die ook zijn charme uitmaken). Een aanrader voor iedereen die met stijl en klasse wilt reizen, en dit voor de prijs van een nieuwe X-type. Mijn volgende wagen zal binnen enkele weken geleverd worden: een Daimler Super V8 in british racing green. Mijn huidige wagen wordt overgenomen door mijn vader die nog geen 10.000km per jaar maakt. Op die manier zal ook hij nog vele jaren van deze wagen kunnen genieten (we zijn momenteel in onderhandeling met de dealer om het onderhoudscontract te verlengen, hetgeen normaal gezien geen probleem zou opleveren).

OPGELET: mijn vorige Daimler (mod. ’91) is overgenomen door een occasiehandelaar. Uit interesse heb ik toen een 2-tal weken later telefonisch geïnformeerd bij deze dealer naar de specificatie’s van de wagen, en groot was mijn verbazing toen de opgegeven kilometers ruim 150.000 lager lagen dan de werkelijke stand. Dus koop deze wagens bij de officiële dealers of controleer steeds de geschiedenis van een wagen bij de invoerder opdat u nog jarenlang plezier kunt beleven aan één van de stijlvolste wagens die momenteel gebouwd wordt.

Vooral electrische probleempjes, zoals daar zijn: electrische stuurverstelling (enkele malen), klokje, lampjes,... Voor het overige kan ik enkel een probleem met de airconditioning melden (werd door dealer vervangen zonder kosten).

7,0