Daihatsu Cuore STi-12V (2000) #4

Uitvoering | Cuore STi-12V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Aanschaf
Mijn Vorige auto was een Suzuki swift 1.0 automaat.
Omdat ik toch altijd wel zuinig wou rijden.
Maar die Suzuki had maar een 3 traps automaat dus zo zuinig vond ik hem niet.
Dus op internet weer aan het zoeken geslagen.
Een kleine en zuinige auto tja wat moet dat toch gaan worden,zonder al te veel bij te betalen?
Na een tijdje toch maar gericht aan het zoeken gegaan naar een gebruikte Cuore alhoewel het model niet echt mijn voorkeur genoot.
Bij Automobielbedrijf Stekelenburg in Nieuwengein was het dan toch raak.
Daar stond een rode Cuore van 2000 met een mooie aantoonbare km-stand(53000 km)
Proefritje gemaakt en dat beviel allemaal wel,alleen met remmen trilde de auto toch wel.
Om de tafel gezeten om over de prijs eens te worden schetste mijn grote verbazing, ik mocht de koop doen met gesloten beurzen de vraagprijs van de Cuore bedroeg toen E4250 dus dat bedrag kreeg ik dus ook voor mijn Swift.
We hadden de koop gesloten en vanaf die dag was ik de trotse bezitter( toch wel) van mijn rode Cuoretje.
rijervaring
Wat een pittig motortje zit er in het vooronder van mijn Daih.
Menig scheve gezichten bij een stoplichtsprint.
Heerlijk die 3-cil roffel,stationair is het een vibo maar goed.
Op de snelweg kom je goed mee, alleen zijwind gevoelig en veel windgeruis bij 120 km/h.
Erg zuinig 1:20 is goed te doen,en daar hoef je geen gekke fratsen voor te doen!
beurt en apk
Bij de plaatselijke Daihatsu dealer (litjes in Nieuw Bergen lb) ga ik het onderhoud laten doen.
De eertse beurt en apk:
remschijven en blokken vernieuwd(trillen bij remmen)
Verder geen bijzonderheden.
Kosten bedroegen 275,87.
Fijne garage trouwens,wordt er vriendelijk geholpen!
grote beurt en apk
Grote beurt en apk laten uitvoeren.
Weer geen bijzonderheden,alleen 2 ruitenwissers voor en 1 achter extra gemonteerd.
Kosten totaal E281.50
Koppeling????
Onderweg naar de Chinees in Gennep.
Opeens geen koppeling meer!
In de vrij gezet en even kijken maar.
Bleek een moer weg te zijn bij het schanierpunt van het pedaal.
Rijdt ik dus al 2 jaar zonder moer haha
Deze bij de garage laten bestellen was speciaal draad en euvel kwam nooit voor dus moer was niet op vooraad.
Bij de volgende beurt wordt dit meteen meegenomen.
lekke band
Rijdend op de snelweg onderweg naar Tiel rechts achter een lekke band.
Thuiskomer erop gezet (die ik pas weer op de juiste spanning had gezet) en door met 80km/h naar tiel, daar meteen afspraak gemaakt met de bandenboer.
4 nieuwe banden gelijk gedaan.
Kosten 250 euro.
apk keuring
Was inmiddels verhuisd dus nu onderhoud bij de plaatselijke universele garage.
Jos Bongers in Oeffelt
eb de auto laten keuren.
Afkeur haha ik zeg wat...??!!???
Nou bleek de voorremmen wat aan te lopen.
Nooit iets gemerkt maar goed. ze hebben dit meteen verholpen en toen was de auto goed gekeurd.
Kosten apk en remmen los maken 97,63 euro
beurt distributieriem
vandaag is de auto naar de garage geweest(Jos Bongers in Oeffelt) voor een kleine beurt incl distributieriem.
De riem was als laatse gedaan in 2006, en moet om de 5 jaar/80000 km vervangen worden.
kosten totaal van deze reparatie was 318.94 incl BTW.
Ondertussen snort de cuore nog steeds zonder problemen.
Als er weer wat is dan meld ik mij weer.
Apk
Apk laten uitvoeren bij jos..het was helaas weer afkeur vooronder moeten 2 draagarmen vernieuwd worden daar zat teveel speling op,ik vind ht nog steeds waard om ht te laten maken kosten 476 euo oja en een kntekenlampje was kapot. En iemand heeft een deuk in mijn rechterdeur gereden,grrrrrr!!!! Geen briefje helaas onder de ruitenwissers.