Daihatsu Cuore 1.0 12V Tokyo (2004)

Daihatsu Cuore

UitvoeringCuore 1.0 12V Tokyo
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2009

Fijn klein karretje

Mijn Cuore heb ik gekocht omdat ik niet heel erg veel auto rijd, niet heel ver hoef te rijden, maar wel goedkoop van A naar B wil.
Eerst nog gekeken of het eventueel een Matiz zou worden, maar de 0.8 was erg traag, geen ervaring met de 1.0 Matiz.

Wat ik wel in de auto wilde was stuurbekrachtiging, dubbele airbags, ABS en airco. En laat deze Tokyo versie dat nou net hebben. Waar de Matiz 0.8 erg traag is met invoegen op de snelweg, is de Cuore een stuk vlotter. Goed, het is niet de snelste, maar mijn Almera 1.4 was qua invoegen ongeveer even snel.

Het blokje is erg zuinig (1:18 gemiddeld met 2 personen en vlotte rijstijl) en heeft een topsnelheid van 170km/u op de teller (met 3 volwassenen in de auto). Dit is 160km/u op de GPS. Duurt wel lang voor je bij de 160 echte kilometers bent, maar dat dit 1.0 blok het kan vind ik heel erg netjes. Bij Autoweek zelf kreeg de tester er hooguit 145km/u uit en dat is waarschijnlijk zelfs zonder navigatie gemeten.

De kofferbak is wat klein, maar genoeg voor 2 boodschappentassen.
Verder mis ik alleen bij de achterruitenwisser een interval. Het is nu aan of uit. Nog geen grote problemen meegemaakt, maar heb de auto dan ook pas 12.000km in bezit. Klein beurtje + APK was met 168 euro netjes geprijsd.

De Cuore is wel windgevoelig als het erg hard waait, maar verder qua snelweg-gedrag kan je gewoon prima meekomen met 120km/u. Wel even opletten met inhalen dat er niet iemand is die met 150km/u aan komt rijden, die ga je dan irriteren.

Bij rotondes is het eerst even wennen met de bandjes, zoals andere reviews al aangaven lijkt het net of de auto over de bandjes wil lopen, maar dat gebeurd echt niet. Went vrij snel. Bij natte wegen en optrekken willen de banden nog wel eens slippen (voldoende profiel) in de eerste versnelling. Misschien iets minder rap optrekken.