Citroën Xsara Picasso 2.0i 16V Différence (2004)

autoreview

Citroen Xsara Picasso
Citroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara PicassoCitroen Xsara Picasso - interieurCitroen Xsara Picasso - interieur

Signalement

UitvoeringXsara Picasso 2.0i 16V Différence
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Qua uimte en comfort een zeer prettige auto. Veel ruimte zowel voor- als achterin. Het rijcomfort is over het algemeen prima. Wel zijn er negatieve zaken te noemen ten aanzien van de techniek.

Samengevat ben ik tevreden over de auto als model (ruimte, comfort enz) echter ben ik zeer ontevreden omtrent de techniek. Mijn vorige Picasso (nieuw) heb ik ca 8 maanden in mijn bezit gehad. Na de zeer vele technische problemen daarmee heb ik besloten die auto in te ruilen voor een nieuwe (huidige auto). Deze aanschaf heeft mij niet tevreden gesteld. Ook nu zijn er technische tekortkomingen.

PROBLEMEN

De automaat schakelt niet naar behoren. Hij blijft te lang in een hoge versnelling staan waardoor de motor soms als het ware ondertoert vermogen moet leveren. Dit heeft een hevig protesterende motor tot gevolg. Het is dan noodzakelijk om handmatig terug te schakelen. De software die de schakelmomenten (10) berekent is niet goed te noemen.

In de auto zit een constante trilling. In mijn vorige Picasso waren dat de (kromme)aandrijfassen. Ook nu lijkt dit het probleem.

Op dit moment gaat de auto steeds slechter starten. De auto reageert slecht op het gas geven. Soms kun je het gaspedaal diep intrappen en dan gebeurt er niets. Pas na ca 0,5 seconde gaat de motor reageren. Dit lijkt niet veel maar is zeer irritant als je snel wilt optrekken. Het late reageren vindt plaats zowel vanuit stilstand als vanuit lagere snelheden. Naar mijn idee ligt dit probleem bij de benzinetoevoer. Je kunt niet met weinig gas optrekken. De auto reageert dan niet op het gas geven.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens