Citroen Xantia 2.0i 16V (2000)
Uitvoering | Xantia 2.0i 16V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Frans comfort!
Na de Xantia 1.8 Automaat van 1998 zag ik onverwacht deze 2.0 Automaat van 2000, ook van 1e eigenaar en kon de kans niet laten lopen! Een vriend van me wilde graag de 1.8 overnemen en toen was de keuze snel gemaakt.
Deze 2.0 is luxer uitgevoerd met cruisecontrol en de pittige motor. De auto was keurig onderhouden en rijdt soepel en zeer comfortabel. Meteen nieuwe APK zonder problemen geregeld en inmiddels de voorruit vervangen ivm een breuk. Verder geen problemen, geen olieverbruik,
automaat schakelt soepel eb auto is roestvrij.
Genieten dus!
Genieten!
Xantia rijdt nog steeds heerlijk, verbruik is netjes rond de 1:10, korte afstanden en normaal gebruik. Wel preventief accu vervangen.
Wel zo handig bij een Automaat. Tot nu toe geen gebreken, wil mogelijk nog wel de bak olie laten verversen, kan geen kwaad. En mogelijk de thermostaat. Bedrijfstemperatuur is ongeveer 75-80 graden en zou eigenlijk 90 graden moeten zijn. Voor nu nog geen probleem maar wel aandachtspuntje. Verder werkt alles nog naar behoren, net als bij de 1.8 die ik hiervoor heb gehad. Zijn dus echt wel doordacht en degelijk gebouwd.
Het comfort is nog altijd onovertroffen, zelfs mijn nu bijna 2 jaar oude Cactus met comfortdempers en seats kan daar niet tegenop!