Citroën CX 25 GTi (1985)

Citroën CXCitroën CXCitroën CXCitroën CXCitroën CXCitroën CX

UitvoeringCX 25 GTi
Bouwjaar1985
Jaar van aanschaf1999

Thank you for flying citroen! En zo voelt het ook! Het is 1 van de mooiste auto"s van zijn tijd. Het rijden in deze CX is een ervaring op zich. De diravi-besturing is na korte gewenning de mooiste uitvinding ooit. Ik snap niet dat men daar niet mee verder is gegaan. Zelf ben ik iemand met een gevoelige rug en heb daar dan ook vaak last van. Een uurtje sturen in de CX en de rugpijn is verdwenen!
Op droog wegdek is de wegligging fenomenaal, de meeste hedendaagse scheurijzertjes (ja ook BMW"s) houden deze CX niet bij op een klaverblad. Op nat wegdek is het oppassen, voor je het weet komt de achterkant je voorbij. Verkeersdrempels? je kunt ze horen, maar je voelt ze niet meer. Erg leuk om te versnellen vlak voor een drempel wanneer er zo"n verlaagd GTI"tje achter je zit te drukken. Het petje wordt geplet tegen zijn plafond en ik voel niks anders als tranen van het lachen over mijn wangen. Zelfs mensen met extreem veel last van wagenziekte hebben zich in deze auto met plezier laten vervoeren over langere afstanden. Het veercomfort staat op eenzame hoogte. Jammer dat Citroën ze zo niet meer maakt.
De automaat is een 3-traps van goede kwaliteit. Verbruik van deze 2500cc viercilinder is netjes te noemen, bij een normale rijstijl is 1 op 10 goed te halen.

Pakking tussen versnellingsbak en motorblok ging lekken waardoor olie op de uitlaat drupte met de nodige stank en rook tot gevolg. Motorsteun vervangen. Electronica is storingsgevoelig. Is echter makkelijk op te lossen door alles een keer los te halen en te voorzien van geleidend vet waardoor vocht en oxidatie geen kans meer krijgen.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens