De Citroën CX als retrodroom

Een gestroomlijnde, grote EV met enorme actieradius

Retrodromen Citroen CX
klokje rond klassiek citroen cxCitroën CXperienceCitroën CXCitroën CXCitroën CXCitroën CX

Wat als de Citroën CX ooit in retrovorm terugkomt? Onze illustrator Larson heeft wel wat met designiconen uit het verleden en zeker met oude Citroëns. Daarom tekende hij hoe volgens hem een retroversie van het icoon er zou moeten uitzien.

Laten we om te beginnen Citroën een compliment geven over de weg die ze een paar jaar geleden zijn ingeslagen: ze zijn designtechnisch weer wat origineler bezig dan in de eerste vijftien jaar van deze eeuw. De C5 X is in elk geval apart! Maar welk model zouden we terug willen zien in een retrolook? Wie de AutoWeek jaarspecial de laatste jaren gelezen heeft, zag al vele klassieke Troentjes langskomen. 

Fantastisch verleden

Het fantastische verleden van het merk houdt ons als redactie nog steeds bezig. Een SM, een Ami, een 2CV, allemaal voortgevloeid uit onze fantasie en doorgegeven aan onze begenadigde tekenaar. Nu hebben we bij hem de CX laten vallen. Hoe zou die er als retromodel voor de nabije toekomst uit moeten zien? Als die mooie, grote gestroomlijnde fastback van weleer natuurlijk, met de achterste wielkasten dicht en een stroomlijn die nog lager moet uitvallen dan bij de Mercedessen EQE en EQS. En dan met een accupakket van rond de 100 kWh, goed voor een actieradius van tegen de 700 kilometer. De nieuwe retro-CX wordt een baanbrekende EV, waarmee de tijden van de grote Citroëns met de dikke turbodiesels terugkeren: gemaakt om uren achter elkaar voort te zoeven, dit keer op stroom.

Ook bij deze retrodroom een grote disclaimer: dit is dus allemaal opgeborreld in onze fantasie. Weet overigens dat bij het merk zelf ook gedroomd wordt, dat bewijst deze concept uit 2016. Een studiemodel waarin je ook wel iets van de huidige C5 X terugziet. 

Lezersreacties (107) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.