Citroën Berlingo 1.9D 600 (2002)

Citroën Berlingo 1.9D 600 (2002)

UitvoeringBerlingo 1.9D 600
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2008

Deze bestelauto heb ik om puur praktische redenen gekocht i.v.m. de ruimte achterin.

Toen ik deze auto kocht in 2008 wist ik niets van dit model. Ik heb hem gekocht op advies van een (via via bevriende) garagehouder. De exacte km stand ben ik vergeten maar dat lag zo rond de 115.000km.

Binnen 1 week was de centrale deurvergrendeling kapot en deze kon niet meer gemaakt worden volgens de garage en viel ook niet onder de garantie. Dit vond ik erg vreemd (vooral dat ze het niet konden maken).

Prestaties: Deze auto is langzaam. Het is altijd een leuke uitdaging om voldoende snelheid te maken om de snelweg op te komen (bij korte invoegstroken). De topsnelheid van ongeveer 130/140 km/u is ook niet echt spectaculair. Uiteraard heb ik deze auto niet gekocht om zijn sportieve eigenschappen.

Comfort: De stoelen zitten goed en geven voldoende steun. Wat betreft ruimte voorin is alles prima in orde. Ruim voldoende beenruimte en een hoog dak.

Afgezien van de snelheid rijdt deze auto prima. Je zit comfortabel en de wegligging is ruim voldoende.

Het grootste pluspunt vind ik de vering van de auto. Drempels neemt hij met gemak en zonder enige moeite.

Betrouwbaarheid: Er staat nu ruim 161.000 km op de teller en ik heb er dus bijna 50.000 km mee gereden in iets minder dan drie jaar tijd. Gedurende deze tijd heeft deze auto mij nooit in de steek gelaten of voor grote problemen gezorgd.

Onderhoud: Het onderhoud viel mij wel wat tegen. Het afgelopen jaar veel moeten vervangen (misschien omdat de vorige eigenaar dit nooit goed heeft bijgehouden). Maar in 1 jaar: nieuwe banden, uitlaat, remschijven- en blokken, stabilisatorstang, schokbrekers en nog een aantal onderdelen voor in totaal €1600,- is wel even slikken.

Vooral de schokbrekers schijnen een zwak punt te zijn van dit model heb ik mij laten vertellen.

Conclusie: Deze auto is vooral geschikt om (veel) spullen mee te vervoeren en je van punt A naar punt B te brengen. Als je verder niets om prestaties of het uiterlijk van een auto geeft dan is deze auto een prima keuze.

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee