Citroën Berlingo 2.0 HDI Multispace (1999)

autoreview

Citroen Berlingo
Citroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen BerlingoCitroen Berlingo - interieur

Signalement

UitvoeringBerlingo 2.0 HDI Multispace
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf1999
KM-stand bij aanschaf12 km
KM-stand laatst445.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Deze Berlingo is één van de eerste HDI's die in België zijn verkocht. Tijdens de opendeurdagen in '99 gekocht (de prijs moesten ze nog navragen) met een korting van wel 22 %.

Deze auto is een ideaal vervoermiddel dat je vrij comfortabel van A naar B brengt, maar dan zonder emotie. Hoewel deze auto dikwijls "bakkersautotje" wordt genoemd is deze toch meer auto dan je denkt.

De positieve punten zijn goedkoop in aankoop, betrouwbaar, vrij zuinig (circa 6 liter/100 km), comfortabel genoeg voor ritten van 1.000 km en ZEER ruim.

De minpunten zijn de rammeltjes na meer dan 200.000 km, de stuiterige vering voor en de onder garantie vervangen koppeling na 20.000 km. Deze slipte namelijk in de hoogste versnelling als je gas gaf.

Buiten de normale onderhoudskosten hebben we tot op heden enkele extra kosten gehad, namelijk het vervangen van de luchtmassameter, de motor van de achterwisser en een trillingdemper in de overbrenging.

 • 261.000 km

Dit jaar zeer weinig km's gereden. Enkele "probleempjes" gekend waaronder een knipperend lampje "motormanagement" in het dashboard.
Oorzaak is niet gevonden aangezien ze de computer blijkbaar niet meer kunnen uitlezen.
Oplossing: we hebben dit lampje verwijderd.

De auto start nog steeds van de eerste keer, heeft geen roest en rijdt nog steeds goed.

 • 276.000 km

Dit jaar toch wel wat tegenslag gehad met de auto. 2 ongevalletjes (niet in fout) maar gelukkig zonder veel erg (enkel wat blikschade). Je merkt enkel aan de rammeltjes dat de auto ouder wordt.

1 probleem is de centrale vergrendeling. Deze werkt soms wel en soms niet. Deuren die niet of wel op slot gaan.... waarschijnlijk gecorrodeerde elektrische contacten???

 • 308.000 km

Momenteel nog steeds in bezit van de Berlingo. Buiten het gewone onderhoud niks mee aan de hand geweest.
In september nog 4.500 km mee op vakantie geweest (Granada) met aanhangwagen en toch een verbruik gescoord van een 6,5 l/100 km. En dit bij een snelheid van een 115 tot 120 km/u op de snelweg.

Blijven zeer tevreden.

 • 325.000 km

Geen problemen te melden of het moest een gat in de nog steeds originele uitlaat zijn..... Binnenkort hopelijk iets warmer weer zodat we dit in orde kunnen brengen. We hopen er nog een jaar of 4 mee te rijden...

nieuwe banden en uitlaat

 • 330.000 km

Net nieuwe banden geplaatst, de originele uitlaat vervangen vanaf de katalysator.

Vandaag de dashboardlampjes nog vervangen aangezien we niet meer konden zien hoe hard (grapje) we kunnen rijden.

Nog steeds zeer tevreden over deze praktisch auto.

nieuwe winterbanden

 • 340.000 km

net nieuw setje winterbanden erop gelegd. Voor de rest niks te melden.

mooie reiservaring

 • 375.000 km

Vervangen zaken sinds vorig verslag, een torsieveer achter; deze was gebroken en hebben we deze vervangen door een nieuwe.

Deze zomer nog een mooi reisje gemaakt door Duitsland richting Oostenrijk... 2 kinderfietsjes erin, 1 koersfiets EN bagage voor ons en de 2 kinderen. Zalig toch dat dit in één auto past.

Onderweg wou ik echt wel eens weten hoe snel hij kon. Bij 168 km/u op de gps was het op... is toch ruim harder dan de 159 km/u volgens het boekje...

Hopelijk naar de 400.000 en 500.000 km.

op naar de 400.000

 • 395.000 km

Momenteel net terug van een reisje naar Duitsland. Buiten het feit dat hij niet welkom is in de Umweltzone is er weinig tot niks mis met deze auto.

Een uitgebreide update volgt bij 400.000 km

blijft het goed doen...

 • 415.000 km

Je ziet, hij of zij is er nog steeds.

De auto blijft het gewoon goed doen en brengt ons, vooral mijn vrouw, dagelijks van A naar B. Dit is wat elke auto zou moeten doen…..

hieperdepiep

 • 422.000 km

Hieperdepiep...
Vrouw kwam vrijdag blij terug van autokeuring. "Haar" Berlingo is wederom een jaartje goedgekeurd...

familie

 • 430.000 km

Zoals je leest nog steeds in ons bezit. Achteras begint af en toe te kraken. Denk dat er toch ooit een einde aan onze relatie zal komen...

afscheid van een vriend

 • 445.000 km

we hebben afscheid genomen van "onze" Berlingo. Afkeur op achteras doch zij heeft een nieuw baasje gevonden, niet ver van onze "thuis". Ik weet zeker dat die mensen er even goed voor gaan zorgen als wij dat 19jaar hebben gedaan...

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens