Citroën Berlingo 1.8i Multispace (2000)
| Uitvoering | Berlingo 1.8i Multispace |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Niet onze eerste keuze, kwa auto. Maar omdat mijn vrouw in een rolstoel zit, en we 3 kinderen hebben, zijn we uiteindelijk uitgekomen bij de Citroën Berlingo, omdat we bij de Peugeot garage te weinig terug kregen voor onze auto.
We vonden toen 1 airbag genoeg en airco was niet nodig (dachten we).
De auto bevalt goed, de vering is goed, en er kan veel bagage mee. De motor is trouw maar erg sloom met optrekken en begint bij 140 al heel wat naar geluid te maken.
Toch is het een goede motor omdat die ons nog nooit in de steek heeft gelaten.
Als we op vakantie gaan vinden we toch wel dat het jammer is dat we geen airco hebben gekocht. Want de raampjes achterin waren ronduit flut, en het werd vaak erg heet in de auto. Verder is het onhandig dat de auto maar 1 schuifdeur heeft. Ook gingen er steeds meer electrische delen van de auto (ramen,display,lampen) stuk en ook ging de schuifdeur snel kappot.
We denken er nu aan om een Renault Espace te kopen, maar vinden nog steeds de Berlingo een goede wagen. Ondanks sommige minpunten.
- De ramen voor zijn vervangen.
- De display is vervangen.
- De lampen voor, en, achter zijn vervangen
- De schuifdeur is aangewerkt, maar werkt nog steeds niet voldoende
- En de remblokjes zijn vervangen