Citroën AX 11 First (1993) #3
Uitvoering | AX 11 First |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik kocht deze auto met een flinke deuk erin en daarom was hij heel goedkoop (200 euro). Volgens de vorige eigenaar was er verder niks mis mee, maar de volgende ochtend was de band lek en ik kwam er snel achter dat de rem rechtsvoor zo goed als niks deed, dus dat waren al 2 reparaties (waren niet zo moelijk, dus kon ik gelukkig zelf doen).
Hij was verder altijd goed onderhouden, kon een deel van de bonnetjes nog meekrijgen, motor was mooi schoon en dat bleek: 1:21 was te halen. Dat is ook het sterke punt van deze auto: hij kost weinig in belasting, in benzineverbruik, in onderhoud (wat er niet op zit kan ook niet stuk) terwijl je wel het gevoel hebt dat je in een echte auto rijdt: hij trekt lekker op, je kunt 120 rijden en de radio nog horen of een gesprek voeren, en indien nodig kun je ’m zo doortrekken naar 165-170 (niet aan te raden, je hebt geen kreukelzone, kooiconstructie, airbag of ABS).
Qua onderhoud kan het ook heel goedkoop: je vindt ze nog wel eens op de sloop (er zijn er genoeg gemaakt), veel onderdelen zijn nog nieuw te krijgen en de prijs valt tot nu toe altijd mee.
Ik heb deze auto een paar maanden gebruikt als forens (2.5 uur per dag retourtje), dit was heel goedkoop (ik kon goed verdienen aan mijn kilometervergoeding ;), maar qua comfort valt het tegen: ik kreeg last van mijn rug en benen. Dit was vooral te wijten aan het feit dat de stoel weinig verstelbaar is (alleen voor-achter en leuning op en neer) en dat het niet heel erg ruim is met mijn 1m88. Het is nou eenmaal geen auto voor veel dagelijkse kilometers.
Recent de APK gehad, wat kleine dingen laten repareren, slijtage aan wat palletjes en kogeltjes de banden moesten vervangen, het enige opmerkelijke is dat de deuk aan de binnenkant was gaan roesten, wat met een dikke deuk ook niet zo verwonderlijk is. Met een paar honderd euro kan ik weer een jaar verder!
Ik vind het een leuke auto om te zien, hij is betrouwbaar en hij rijdt lekker, een hele fijne auto! Voor andere AX-bezitters kan ik als tip geven: word lid van de AX-club, er zijn veel mede-AX-bezitters die je altijd kunnen voorzien van technische tips en het kan ook nog schelen in de kosten voor onderdelen.
-Remcylinder RV zat vast
-Lekke band (zat vuil in)
-Fuseekogels vervangen
-Roest in de wielkas n.a.v. deuk
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort3
- Kosten5

Citroën AX (1992) - Liefhebber Gezocht

Klokje Rond: Citroën AX 11 First (1994)

Klokje Rond: Citroën AX 11 Allure

Opsteker voor Nyck De Vries: 'Dit wilde ik zien'