Citroen 2CV 6 Special (1978)

Citroën 2CV6 Special
Citroën 2CV CharlestonCitroën 2CV CharlestonCitroën 2CV6 ClubCitroën 2CV6 ClubCitroën 2CV6 SpecialCitroën 2CV6 Special

Uitvoering2CV 6 Special
Bouwjaar1978
Jaar van aanschaf1986

Boeren protest schade

De eerste auto die ik had was een blauwe eend. Maar niet zoals het voorbeeld met ronde koplampen. Die van mij had vierkante lampen. Ik ben met mijn vriendin destijds ermee op vakantie geweest naar België. Omdat mijn vader vele eendenspullen om het huis had slingeren, een motor met versnellingsbak, wielen met banden. Maar ook meer onderdelen van een Dyane 6.

Ik had een baan in Leeuwarden en deed de avondopleiding kunstacademie erbij. Totdat op een dag alle boeren Leeuwarden hadden dicht geblokkeerd met trekkers. Ik stond achter een Fram bus. En deze wou achteruit. Hij reed zo over de bovenkant van de motorkap. Ik toeteren. De bus chauffeur stapte uit verontschuldigde zich. Hij zei dat het geregeld zou worden met de verzekering.

Ik kreeg € 1100,-

Toen ben ik naar een sloop gegaan en van een groene eend de motorkap gehaald. Deze kun je heel gemakkelijk eruit schuiven. Met een rollertje blauw geschilderd en klaar was Kees. € 50,-- tel uit je winst...

Totdat ik ging stoppen met de baan op een lichtreclame bedrijf in Ljouert en besloot om met de dagopleiding ABK Minerva verder te gaan in Groningen. Toen een papiertje opgehangen met de vraag of mensen met mij mee wilden rijden van Leeuwarden naar Groningen. Ik woonde toen in Berlicum.

Dit ging tot mijn verrassing heel voorspoedig. Totdat er een dramatisch ongeluk gebeurde in de mist. Ik reed de stad uit naar de N33. waarmee je een parallel weg oversteekt. Het werd ineens te mistig... En de eend zat vol. Uit het niets toen ik de weg wou oversteken doemde een Opel kadett op en deze raakte de voorkant. De auto was behoorlijk geraakt. De hele voorkant plat. Zelfs de motor was plat. Als hij ons wat later had geraakt dan had ik het niet meer kunnen navertellen.

Daarna gelijk een oplossing gezocht en toen een crème kleurige Dyane 6 gekocht.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens