Citroen 2CV 6 Club (1986)

autoreview

Citroen 2CV 6 Club (1986)

Signalement

Uitvoering2CV 6 Club
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf37.000 km
KM-stand laatst45.000 km
Lezerswaardering: 64%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Troosteend

 • 45.000 km

Misschien niet helemaal een review, maar voor echte 2CV liefhebbers, juist wel leuk om te lezen:

Het was altijd al de droom van mijn vrouw, om ooit eens een eend te mogen rijden. Ze is van beroep uitvaartleider en dat is een hectische baan waar je eigenlijk 24 uur per dag paraat bent en vaak ook lange dagen maakt. Voor haar dagelijkse werk, waarin het allemaal snel moet, rijdt ze in een Mini Clubman. Een nog jonge auto met alle moderniteiten die je mag verlangen van een nog jonge auto. Maar er ziin ook minder hectische momenten in haar werk. Als ze controlebezoeken uitvoert, voorgesprekken doet en momenten waarop ze naar buitenlocaties rijdt om op te bouwen voor een plechtigheid. Als het dan mooi weer is en het maar even kan, wordt de eend uit de schuur gehaald, dak eraf en dan in alle rust en gemak lekker tuffend in haar eendje over de Twentse buitenwegen. Ze kan daar zo van genieten! Alsof je in een andere tijdsgewricht verkeert...

En dan - en dat maakt ze iedere keer weer mee - wordt er vaak bij families wel iets gezegd over die gekke blauwe oude auto waarmee ze aan komt zetten. Dat ze er vroeger zelf één hadden, dat het zo'n gave oldtimer is en zelfs of ze er even mee mogen rijden. En hoe gek dat ook klinkt, in haar werk waar ze zoveel verdriet ontmoet, waar mensen in de moeilijkste tijd van hun leven verkeren, is even zo'n 'eendmomentje' vaak een afleiding van al dat verdriet. En als vader of moeder er zelf één heeft gehad en daar mooie verhalen aan kleven, juist ook een moment van een fijne herinnering en een glimlach. En dat effect is door die gekke oude 2CV juist zo onbetaalbaar mooi...

En ja, voor de rest wat betreft review. We hebben hem in 2019 voor een redelijke prijs over kunnen nemen. Gespoten in Firn Blau, een Volkswagenkleur, met weinig roest. In de tussentijd wel wat kosten gehad. 4 nieuwe banden, een nieuwe startmotor, de beide voordeuren opnieuw gespoten (die begonnen wel te roesten), de ophanging van de motorkap is opnieuw gelast en goed gebogen en voor de rest veel kleine dingen die eerst door Burton in Zutphen zijn aangepakt. Omdat Burton te druk was voor de komende winter, is de eend 🦆 I n het najaar voor een beurt naar Duckservice, hier net over de grens, geweest. De auto is door de heren Op de Weegh grondig nagekeken en het viel ze op dat de 2CV best goed gerestaureerd was, maar dat heel veel bouten maar slap waren vastgezet. Ook hebben ze iets gedaan aan de krakende vering, dat vonden we erg irritant. Nieuwe startmotor erin en het stuurhuis vastgezet. Nadat we de eend ophaalden, reden we opeens in een compleet andere auto. Wat heeft dat geholpen, wat Duckservice met de eend heeft gedaan. Best tevreden over Burton hoor, maar Duckservice is dichterbij en wat ons betreft net even wat kritischer op onze eend! In de winter houden we hem maar binnen, want roesten wil ie wel. Galvaniseren en dan weer spuiten is voor een lang leven absoluut de beste methode, maar wat ons betreft ook wel wat kostbaar. En dan bedoel ik niet te duur, want we weten wat er dan aan de eend gedaan moet worden en hoeveel tijd en moeite dat kost, maar het moet wel leuk blijven. We gaan hem gewoon goed bijhouden. We doen er zoveel mensen in een moeilijke tijd toch veel goeds mee... Onze troosteend.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens