Chrysler Le Baron V6 Coupé (1992)
Uitvoering | Le Baron V6 Coupé |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Mijn leven lang heb ik Citroën gereden, inclusief de onnavolgbare DS. Totdat ik een paar jaar geleden een Chrysler Le Baron coupé zag staan. Ik was op slag verliefd. Onmiskenbaar Amerikaans, maar toch Europees van uiterlijk: compact, stijlvol, ingetogen, niet poenerig. Later begreep ik dat het ontwerp uit de Maserati-stal komt.
Nu rijd ik bijna twee jaar in mijn Baron en nog nooit was ik zo tevreden over een auto. Hij zit boordevol luxe-snufjes, de lederen zittingen zijn eigenlijk voor bij de open haard, de 6-cylinder Mitsubishi-motor gromt ingetogen en heeft veel power "onderin". De automaat schakelt zacht als boter. Ik wil nooit meer anders.
Update: Na vier jaar de auto verkocht, omdat ik erg onder de indruk was gekomen van het comfort en de uitstraling van de Buick Park Avenue, die een vlakbij wonend lid van de Chrysler LeBaron Club aan mij demonstreerde. Hij had de Buick 'voor erbij' gekocht. Een maand later had ik er ook een, nadat ik dan wel mijn geliefde LeBaron aan een collega had verkocht.
Mankementen in de afgelopen 2 jaar: versleten schokbreker rechts voor en een kapot lampje in de dashboardverlichting.
De koplampen gaan schuil achter luiken die bij het in- en uitschakelen van het licht automatisch open en dicht gaan. Dat weigeren ze af en toe, waarna ik ze door aan een simpele knop te draaien, kan openen of sluiten. De dealer vermoedt een defecte module.
Nadelen auto: zeer grote draaicirkel en weinig aflegruimte binnenin. Geen bekerhouder(s).
Verder lijken de wielen soms hun eigen weg te willen kiezen op wegen met hobbels of spoorvorming. Dan is correctief sturen noodzakelijk.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Chrysler Le Baron 2.5i Convertible *Origineel Nederlands* Automaat / Leder / Cabriolet / Cruise Control
- 1989

Chrysler Le Baron 2.5i Uniek *1st owner Rinus Michels* Origineel NL, Automaat, Clima, Cruise, Zeer netjes
- 1991

Chrysler Le Baron 3.0I V6 CONVERTIBLE