BMW 730i (1995)

BMW 7-serie

Uitvoering730i
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2002

Na 5 jaar 5-serie een 7 aangeschaft.
Drie liter 8 cilinder, leder, houtinleg, automatische airco, en verder alles electrisch wat er maar elektrisch kan zijn; wat een verwennerij!

De motor loopr heerlijk soepel, ook na 267.000 kilometer, en nergens kun je aan merken dat de wagen 10 jaar oud is. Alles zit zeer degelijk in elkaar, geen rammels of kraken.

De wegligging is comfotabel en sportief tegelijkertijd, maar ik deel de mening van anderen dat dwarsribbels en slecht wegdek algemeen niet goed genoeg opgevangen worden.

Heerlijke automaat, die ongemerkt schakelt. In de sportstand is het zelfs een echt sportieve wagen, je merkt niet eens dat hij zo groot en zwaar is.

Verder is het een wagen die ontzag inboezemt, ook nu hij 10 jaar oud is krijg je nog bewonderende blikken.

Na een jaar de pomp van de stuurbekrachtiging stuk; € 1100,=, dat was even slikken...
Schokdempers meteen na aankoop laten vervangen voor € 1000=, die had ik ingecalculeerd gezien de kilometerstand.
De MID -boordcomputer- heeft last van pixels die uitvallen. -waar heb ik dat meer gelezen?-

Verder geen problemen gehad, en maar goed ook; want als er al eens iets stuk is dan kost het ook meteen een godsvermogen!

Om de kosten te beperken ga ik dus ook niet naar de dealer maar naar een "gewone" garage waar ik erg tevreden over ben. De score voor dealer geld dus niet voor de officiele BMW dealer, daar kom ik liever niet over de drempel...

Minpunt is verder het verbruik -1 op 8 gemiddeld-, omdat ik voor woon - werkverkeer binnenwegen rijdt.
Op de autobaan is 1 op 11 mogelijk, wat ik nog fors vindt.
Voor de volgende ga ik zeker voor een diesel.
Je moet er ook rekening mee houden dat een 7 serie van een jaar of 7 met twee ton op de teller vrij goedkoop is (€ 12.500,= voor betaald) maar dat je hem eigenlijk op moet rijden want je raakt hem zelfs aan de straatstenen nog niet meer kwijt.