BMW 520d Corporate Lease (2007) #2
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 105.000 km |
| KM-stand laatst | 120.000 km |
Sinds eind 2009 werk ik bij mijn huidige werkgever. Toen ik begon kreeg ik een Ford Mondeo die al beschikbaar was. Uitstekende auto.
Twee-drie maanden geleden kon ik, omdat een collega uit dienst ging, een BMW 520D overnemen als lease auto. Omdat het de enige BMW is die ik mooi vind (samen met de Z4) dacht ik, waarom ook niet? Ik was al aan het kijken voor een Mercedes C-klasse, maar omdat mijn collega dus wegging, kreeg ik flinke korting op de leaseprijs.
Wat een heerlijke auto! Je komt volstrekt geen vermogen tekort en ik weet nu weer waarom ik een automaat wil. De automaat schakelt goed, fantastisch zelfs en de topsnelheid die ik in Duitsland rijd, ligt rond 230 km per uur.
Ik begrijp nu waarom mensen zo lovend over BMW zijn; degelijk, snel en constant aanzetten tot sportief rijden. Voordeel van de 5 serie is wel dat je hem nog comfortabel kunt rijden. Mijn collega heeft een BMW 320d (zelfde motor) maar die is veel sportiever geveerd en is daardoor minder comfortabel. En aangezien ik > 70.000 per jaar rijd, voor mij geen optie als ik over een paar maanden een nieuwe auto ga uitzoeken.
Wat ik ook merk is dat een BMW 5 serie minder agressie uitlokt bij andere weggebruikers. Dat merkte ik heel erg toen ik in die BMW 3 serie van mijn collega reed. Ze hebben blijkbaar toch het gevoel dat er ander soort mensen in een 5 serie zitten.
Dus wie weet dat ik mijn keuze toch nog heroverweeg over een paar maanden.
Nadeel is er wel; ik wilde een USB aansluiting voor het Multimedia systeem; 900 euro voor een kabel!! Een Premium auto met Premium prijzen.
Update (Januari 2011)
Helaas gaat deze eruit. 160.000 km staat er op de teller, 55.000 fantastische kilometers mee gereden. Beste auto die ik ooit gereden heb. Ik ga hem zeker missen ;-(
Inmiddels een BMW 3 serie touring die ik kan overnemen tot einde lease periode.