BMW 418i Gran Coupé M Sport Corporate Lease (2020)

BMW 418i Gran Coupé M Sport Corporate Lease (2020)

Uitvoering418i Gran Coupé M Sport Corporate Lease
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021

‘Duitse degelijkheid…’

Na een ‘mislukt ‘avontuur’ met een Mazda CX-30, heb ik besloten om ‘m in te ruilen voor deze BMW 4-serie Gran Coupé. Een heel ander type auto, maar zeker niet minder!

Doordat er een M-sportonderstel onder zit, is de vering doorgaans wat stugger/directer dan gemiddeld. Heel oncomfortabel wordt het echter nooit! De auto heeft een waanzinnige wegligging en laat zich zelden of nooit van de wijs brengen in bochten.
Het verbruik is gemiddeld 7.0L/100KM, wat ik zeker niet verkeerd vind voor zo’n grote en zware (1500kg) auto.
Ondanks dat het ‘slechts’ een 418-motor betreft, voelt de BMW eigenlijk nooit heel sloom aan. Er is altijd wel genoeg power aanwezig om even goed te versnellen, al zal dit ongetwijfeld altijd beter kunnen…;-)
Wat ook bijdraagt aan dit gevoel, is de automatische transmissie. Want wat een heerlijke bak is dat! Altijd bij de les en schakelt heel soepel en haast gevoelloos. Wat een verademing ten opzichte van de conventionele 6-trapsautomaat van de Mazda, die toch vaak paniekerig en oncomfortabel (minder soepel) werd bij de eerste de beste versnelling of inhaalactie.

Verder is met name de kwaliteit van het interieur aanzienlijk en hoorbaar beter dan van de Mazda. Geen kraakje of piepje te horen; alles voelt heel degelijk en solide aan. Nu weet ik pas wat de term ‘Duitse degelijkheid’ inhoudt. Daarnaast vind ik de BMW persoonlijk ook nog mooier om te zien dan de Mazda! Wel een lagere instap, maar ook een veel sportievere auto qua uitstraling en rijprestaties.

Kortom; tot nu toe is het elke dag weer fijn om in te stappen en erin te rijden. Nog geen moment spijt gehad van het inruilen van de Mazda voor deze BMW!

Uiteraard zal ik de review updaten als ik weer een aantal km’s verder ben!

9,5