BMW 325Ci Executive (2001) #3
Uitvoering | 325Ci Executive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Nieuwe hobbyauto
Nu een week in bezit van deze stijlvolle 325Ci. Heel kort even eerste plussen en minnen:
+ koppel onderin
+ rust aan boord
+ tijdloos uiterlijk
+ zes-in-lijn laufkultur :D
+ snelwegcruisen gaat moeiteloos
- mist een zesde verzet
- ook niet zuinig bij rustig rijden (8.5l/100)
- interieur begint te dateren (Peugeot 206 GTI was moderner, ook qua uitrusting)
- aandrijflijn wat bonkig
Stap verder
Auto meer dan halfjaar in bezit! Geniet nog steeds van de geweldige aandrijflijn en het (naar mijn mening) tijdloze uiterlijk. Wel dienen zich van tijd tot tijd aandachtspuntjes aan, de kilometers roeren zich duidelijk. Gelukkig niet als het gaat om roest of motorische problemen, maar alle systemen en onderdelen daaromheen (achterlichten, portiersloten, koppelingslagers, olieverbruik) tonen hun leeftijd. Wanneer mogelijk pak ik deze problemen aan, maar het lukt niet om alles tegelijk te doen, daar heb ik simpelweg niet genoeg tijd voor (drukke baan, en 't is niet mijn enige auto). Omdat volgens de specialist de carrosserie nog goed is, zou het kunnen dat als de motor het ooit af laat weten, wat gezien de kilometerstand geen schande zou zijn, ik er een 330 blok (m54b30) met de zesversnellingsbak in laat leggen. Maar dat is voor nu nog toekomst.
Update verbruik: 8.1l / 100km (1: 12.3)
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4