BMW 320d Touring Corporate Lease Edition (2015)

Uitvoering | 320d Touring Corporate Lease Edition |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
De eerste km's met de F31
23-10 m'n BMW 320dA EDE Executive (hele mond vol) op mogen halen bij de dealer in Breda. Na een twee uur durende instructie (die overigens niet ging vervelen) kon ik eindelijk mijn eerste km's gaan maken. Nou die waren lekker kan ik vertellen. De opties die ik genomen heb zijn:
ImperialBlau metalic (gave kleur moet ik zeggen)
Coorporate Lease edition
Executive uitvoering
Zonne-panoramadak
Sportstoelen
Automaat
dakrails
Beschikt over 163 pk/400NM
Allereerst de aflevering. Of het is BMW-eigen, of ik heb het getroffen met de dealer, of met de verkoper, maar wat een service. Niets was te veel. Regelmatig bellen of er nog vragen waren, alsof ik de enige klant was :) Echt oprecht klasse! Zeer tevreden over.
Na twee dagen moest ik al meteen naar Duitsland, dus het inrijden zat er na 4 dagen al op :)
Ik moet zeggen, die sportstoelen, altijd doen! Ik heb nog even serieus overwogen om hierop te bezuinigen, maar ze zitten echt heerlijk. Na twee uur in de auto nergens last van. En volop verstel mogelijkheden.
Dan de automaat, ongelooflijk, wat een souplesse, wat een kracht en dat altijd beschikbaar. Een heerlijke auto om rustig mee te rijden, maar af en toe ook wat gas te geven. Vooral het versnellen blijft een heerlijke ervaring. Ook in de ECO-Pro stand, wat ik eigenlijk niet verwacht had. Maar om even flink gas te geven moet hij wel uit deze stand. Dan reageert de automaat een stukkie vlotter. Maar wat wel leuk is in de ECO-pro stand is om zo zuinig mogelijk te rijden. En daar in wordt je toch wel gestimuleerd als je ziet hoeveel km's winst je weer op je tank hebt behaald. Ook de uitrol-mogelijkheid is echt zo'n slimmigheid. Wanneer je tijdens het rijden het gas loslaat schakelt de bak direct naar vrij, waardoor hij veel langer doorrolt. Kwestie van nog meer anticiperen dus, maar het werkt wel. Goede vondst van BMW! Bij mij werkt het in ieder geval.
Het zonnedak natuurlijk nog niet veel van kunnen genieten, hoewel we af en toe nog wel een lekkere dag hebben gehad. Maar ik verwacht hier toch veel plezier aan te gaan beleven. Alleen al de hoeveelheid licht die naar binnen valt maakt de auto heel ruimtelijk van binnen.
En tot slot, het is natuurlijk een hele mooie auto. De LCI heeft vindt ik erg mooie LED-lichtunits, zowel voor als achter. en het interieur is ook top. Het zal niet voorop lopen op de Audi en Mercedes, maar wel smaakvol en degelijk afgewerkt, met alles op de juiste plaats en met de iDrive intuitief te bedienen.
Verder natuurlijk nog geen mankementen of dingen gehad. Dus over een tijdje zal ik hier weer terug komen om de review te updaten.