BMW 318i touring Executive (2001) #3
Uitvoering | 318i touring Executive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Eerste ervaringen
Eerste turbulente kilometers zitten erop.
De auto bevalt tot nu toe uitermate goed. Degelijk, comfortabel en nog steeds een bloedmooi model(persoonlijke mening natuurlijk).
Hoe slecht kan een band met een auto beginnen?
Ik heb de auto van een kennis gekocht. Eerste eigenaar en altijd garage gestald, alle beurten gehad. Dat kan toch niet misgaan?
Minder dan 10 km gereden met mijn aanwinst stond ik met een kokende motor aan de kant van de weg. Van dolblij met de nieuwe auto naar doodongelukkig met een zeperd binnen 10 minuten...
Conclusie: Gescheurd expansievat. Alle koelvloeistof eruit gespoten. (Vorige eigenaar was net zo van de kaart als ik, heeft de reparatie betaald.)
Onderdeel is vervangen, motor is nagekeken. Gelukkig geen schade aan bijv. koppakking. Ben net op tijd gestopt waarschijnlijk.
Sindsdien rijdt de BMW als een zonnetje. de 1900 cc motor is misschien net aan de lichte kant voor het model, maar voldoet verder prima. Versnellingsbak prettig en duidelijk.
Stoelen zijn zeer comfortabel en goed verstelbaar.
Auto heeft fijne opties: PDC, follow me home, el. ramen te bedienen via afstandbediening. Regensensor (niet de snelste, meestal moet ik even voorzetje geven waarna het systeem het verder goed overneemt.) Radio en Cruise control bediening aan het stuur.
138.000km zijn niet aan te zien aan het interieur. Heeft een lichtgrijze bekleding, maar deze is nog als nieuw (natuurlijk ook met dank aan zuinige eerste eigenaar). Ook alle knoppen en toetsen in dashboard zijn nog in goede staat ( dit was bij mijn volvo wel anders)
Heb nu 9.000km gereden en 0.5 liter olie bijgevuld. Verder geen opvallende zaken .
- Betrouwbaarheid3

BMW 3-serie Coupé 320Ci Exe M-tech 2 | Dakraam | Leer |Xenon
- 2001

BMW 3-serie Touring 318i Executive Clima Trekhaak 1 jaar APK
- 2000

BMW 3-serie Coupé 323Ci AUTOMAAT EXECUTIVE/CLIMA AIRCO/LEER/LM-VELG/ELEKTRISCHE STOELEN+MEMORY/CRUISECONTROL/APK/NAP/ZEER COMPLEET
- 2000