BMW 123 xDrive (2025)
BMW 123 xDrive (2025)BMW 123 xDrive (2025)BMW 123 xDrive (2025)BMW 123 xDrive (2025)BMW 123 xDrive (2025)BMW 123 xDrive (2025)

Gebruikersreview

BMW 123 xDrive (2025) #2

Uitvoering123 xDrive
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Weer terug naar BMW

Auto in april na zoektocht door Schalk Automotive uit Duitsland laten halen en leveren. Top geregeld en transparant en mooi bedrijf.
Eisen waren een 4 cil, mild hybrid (BPM voordeliger). Liefst full option, nieuw model. En dan kom je al snel uit op een 123 Xdrive. Na een aantal auto's online bekeken te hebben kwamen we uit bij een 2025 123 Xdrive Msport Pro full options uit.
Toch voor de Pro gekozen ondanks de iets hogere kmstand (31300) omdat deze toch fraaier is qua looks, velgen, remmen en spoiler en bumpers.

Ik had ervaring in de 23i motor eerder uit mijn 223i maar toen was het een tegenvaller vanwege de FWD dus het moest een Xdrive zijn. Motortje loopt lekker, stil en genoeg koppel om bij lage snelheden vlot vooruit te kunnen (320nM) de Pk's 218 met de elektro motor erbij is prima om soms lekker door te gassen.
Om gelijk door te gaan qua verbruik na ruim 8000km gereden te hebben. 1:14,7 gemiddeld. Prima m.i.

Qua wegligging vind ik de auto als een blok op de weg liggen en ik test graag eens wat uit.
Sturing is weer ouderwets super BMW. Je voelt de auto top aan en daardoor kun je hem ook goed doseren. Ouderwets BMW.
Vering is prima. Gelet op dat het een sportonderstel heeft natuurlijk.
Stoelen zitten heerlijk en op lange afstand regelmatig de stoelmassage gebruikt. Wangen, lende, hoog laag, zitting zijn goed in te stellen elektronisch.
Schakelen goed soepel en bij sport bonkig zoals het hoort. En je krijgt er bij Sport gratis via de speakers een sportgeluid bij ;).
Harman Kardon is niets over te klagen.
DE multimedia schermen zijn prima en weer een tikkeltje sneller dan de vorige OS. Blijf toch de bepaalde knoppen missen en de iDrive. Alhoewel er geheime knop combinaties zijn waarmee je bijv. de start/stop snel kunt uitzetten.
Navigatie gaat op zich maar gebruik vaker Apple Carplay. De BMW navigatie is wel mooi omdat hij bij elke afslag live beelden in beeld laat zien welke afslag of straat je moet nemen. Mooie optie.
Erg veel in te stellen v.w.b. de schermen maar eenmaal gedaan is v.w.b. mij klaar er mee.
Afwerking met de leerlook van het plastic is mooi.
Bij de deuren dichtgooien voel ik toch een achteruitgang. Voorheen gooide je een dur dicht waarvan je dacht dat is kwaliteit en nu heb je het idee dat je een plastieken deur dichtgooit.
Qua uiterlijk vind ik het een mooie auto (meningen verschillen wellicht). De verlichte nieren zijn wel apart en het aan en uitzetten van de auto en het showtje van de verlichting idem.
De grootlicht assistent vond ik de eerste paar keer eng. Je ziet allerlei stralen van links naar rechts en van boven naar beneden of uit en aan gaan. Dit om je als bestuurder zoveel mogelijk zicht te geven. Ik was continue bang dat ik andere verblinde maar tot heden nog geen sein gekregen van voorgangers of tegenliggers dus ik denk dat het wel werkt.

Inmiddels 8000 km verder en nog steeds tevreden over mijn Bimmer en ik ben een azijnzeiker hoor.