BMW 1-serie (2013)
Uitvoering | 1-serie |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Voorruit vervangen
Mijn eerst bezoek aan een garage nadat ik de BMW 116D automaat vanaf februari 2016 in mijn bezit heb.
Steenslag in de voorruit.
Naar Carglass met een vestiging in Heerlen voor vervanging voorruit. Hier werd ik super geholpen en werd er een afspraak gemaakt welke in mijn agenda past. De voorruit was niet op voorraad vandaar dat dit een week later werd.
Op woensdag 17 augustus werd de voorruit vervangen, ondertussen kon ik telewerken met mijn laptop met een heerlijk cappo erbij. Fijn dat dit kan bij Carglass en je niet hiervoor vrij hoeft te nemen. Na ongeveer 01h30 // 02h00 was het raam vervangen. De monteur kwam me halen om alles samen door te nemen. De licht/regen sensor werd ook getest. De auto werd van binnen gepoest opgeleverd. Super van Carglass!
Voorwielen uitlijnen
De BMW 116D automaat heb ik nu 7 maanden in bezit, de automaat rijdt super, geen gedoe van veelvuldig koppelen en schakelen. Lekker ontspannen autorijden en de automaat schakelt veel fijner dan een handbak. Onmerkbaar gaan de versnellingen onder je door!
Nog steeds begrijp ik niet waarom meer autorijders automaat gaan rijden. Niet dat ik een automaat rijder ben vanaf dat ik mijn rijbewijs heb, maar na kennismaking met een testrit van de BMW 8-traps automaat ben ik om gegaan. Wat een heerlijke rijdersauto is dit met een automaat. Je wilt niet meer anders! Mijn dochter rijdt zelf een Mini Cooper, nieuw model, maar als het even kan wil ze ook wel de BMW rijden vanwege de automaat.
Ondertussen bemerkte ik met het poetsen dat de linkervoorband scheef afliep, met het rijden was dit ook niet merkbaar. Hiermee naar Bandenservice Margraten. De voorwielen werden keurig uitgelijnd want er bleek een geringe afwijking te zijn. Een duidelijke oorzaak waarom de linkerband niet juist spoorde was niet aan te wijzen. Deze werd bijgesteld en het meetrapport heb ik mee gekregen.