Audi TT Roadster 1.8 5V Turbo 180pk (2003)
Uitvoering | TT Roadster 1.8 5V Turbo 180pk |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Mijn vorige Audi TT was een Coupe, deze heb ik met plezier 4,5 jaar gereden, ik heb er met mixed feelings afscheid van genomen, maar nu ik de Audi TT Roadster in mijn bezit heb, heb ik geen spijt van deze aanschaf.
Deze Roadster geeft mij zoveel extra plezier. Hoewel hij exact hetzelfde aanvoelde kwa rij prestaties als de Coupe(Dicht)
Ik heb hem begin November gekocht, en ik ben verbaasd over hoe vaak je toch met open dak kunt rijden. Zodra de zon ook maar even schijnt, zie je mij al lekker rondt toeren. Ik heb hem onlangs laten tunen bij JD Engineering naar 215PK met een koppel van 343 Nm.
Het verbruik is na het tunen ook erg terug gelopen. (Mits je je rechtervoet niet te diep indrukt) Het gemiddeld verbruik van de afgelopen 10.000 Km is 1:12 De meeste kilometers zijn stad/ B wegen kilometers. Als ik lange afstanden op de autobaan maak rijd hij ongeveer 1:14 (bij een snelheid van 120/130 Km/u)
Ik zie echter 3 kleine nadelen ten opzichte van de Audi TT Coupe.
1) Er zijn geen achterstoelen. Niet dat hier ooit een passagier heeft gezeten,
maar je kunt als je de stoelen plat legt toch verbazend veel bagage meenemen.
2) Door de stoffen kap hoor je meer omgevinggeluiden. Met na men vrachtauto’s.
3) Als je de kap elektrisch opent moet je volgens de dealer toch nog even uitstappen om de afdek hoes uit de kofferbak te halen om zo de kap te beschermen. Bij het sluiten moet je eerst de afdek hoes verwijderen alvorens je de kap kunt sluiten.
Tot op heden nog geen problemen. Ik heb de auto ook gekocht met 1 jaar A Selectie, dus het eerst jaar geen kosten (hoop ik).
Juli 2008:
Hij is afgelopen week terug geweest naar de dealer waar ze een rubber strip van de cabriokap hebben vervangen. Deze was ingescheurd. Kosten waren uiteraard voor de dealer omdat het hier A Selectie betreft.