Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro Pro Line (2007)
Uitvoering | A6 Avant 3.0 TDI quattro Pro Line |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
We zijn in 2006 naar Frankrijk verhuisd. De vorige auto was toe aan vervanging, dus op zoek gegaan naar een geschikte vervanging. Gelukkig kennen ze in Frankrijk het begrip BPM niet, waardoor je eigenlijk zonder extra veel kosten een leuke 2e handse kunt kopen in Duitsland. Ik vind de A6 Avant een van de mooiste auto’s op dit moment en ben op zoek gegaan in Duitsland naar een jonge 2e handse (’jahreswagen’).
Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij deze zwarte A6 Avant. Hij heeft een heerlijke 3.0 TDI motor: je kunt er heel relaxed mee rijden en tegelijker tijd heerlijk pittig wanneer je het gaspedaal indrukt. Ik rij nu voor het eerst automaat... en dit is geweldig in combinatie met deze quattro.
Verder is deze A6 erg mooi uitgevoerd (exclusive en s-line, mooie 19’ wielen). Ik ben nu al een paar keer op en neer naar Nederland gereden (via Duitsland) en dat is echt een genot. Deze A6 komt op de snelweg echt goed tot z’n recht. Het is echt een genot om hierin te rijden.
Tot nu toe heb ik geen problemen ondervonden.