Audi A6 Avant 2.4 5V (1999)

Audi A6 Avant

UitvoeringA6 Avant 2.4 5V
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2015

Audi A6 Avant

Audi A6, gekocht zonder garantie een inruiler die schoongemaakt en aangepakt moet worden. Ivm met schade vorige auto evenneens vw bora 2.0, (mocht de audi uitvallen.), Voor de aankoop eerst kijken op internet , reviews en eigen ervaringen. Ik zoek een 15 jaar bijtellingsvriendelijke auto, Mijn Ervaring met duitse auto's zijn beter dan met engels (landrover of frans citroen/peugot) Gekeken naar Mercedes maar helaas veel veel roest, Mijn BMW ervaring duur in onderhoud, moet 15 jaar oud zijn ivm met belasting bijtelling. Toen gekeken bij aui en VW, Al eens eerder een audi 100 gehad. Proefrit in A6 2.4 gemaakt, aangename auto alles functioneerd en de A6 met alle opties voor nog geen 1000 euro gekocht. Plus daarbij een VW Bora 2.0 De ervaring gaat hierbij om de A6

In juli 2015 nwe koplampen ingezet voor 240 euro. Oude waren vergeeld. Nwe bougies en Olie, volgens de boekjes geen beurt gehad .

5000 km mee gereden zonder problemen, auto klappert op slechte wegdek. Gekeken en rubbers onderste draagarm lijken versleten. Onderhoudsboekje gekocht. Rubbers vervangen kost mij 42 euro per kant (dhz).

November 15 rit naar zuid duitsland. Waardering voor deze auto super!! stil, snel (220 continue) geweldig de gescheiden airco, ruim en super wegligging.

2016 januari 231.598 Audi is op de brug gezet en bekeken. Roestvrij, beplating onderzijde verwijderd ivm loszitten. Nwe oliefilter, olie vervangen.

234987 km stand. Links voorwiel remblok is aangelopen en warm geworden. Tijdens een rit een verbrande geur waargenomen.. Daarna begint het stuur te trillen, een kromme remschijf dus. Kosten 114 euro voor 2 schijven en 4 remblokken voor.

2016 mei nwe apk waarbij achter ook nwe schijven en blokken achter zijn gemonteerd en nwe banden rondom. Kosten 964 euro

2016 Juni km stand 240.013
Motor slaat slecht aan bij hogere temperaturen. Ik blijf het in de gaten houden en kijken hoe het gaat in verhouding tot de VW Bora.

Kosten tot dusver vallen mee verbruik is 1:11, olie nog niets hoeven bijvullen, achterruiterwisser defekt, (110 euro) . Stabilisatorrubbers bonken op slecht wegdek. km kosten tot nu 22 cent

APK

De audi moest voor de apk, dus meteen even alles controleren en verversen, nwe filters, bougies en olie. De auto was toe aan nwe banden en die ook vervangen. De audi reed super en start altijd meteen maar na de nodig verversing en vervanging duurde het aanslaan iets langer. Nu een maand later gaat het weer als vanouds dus niet echt een probleem.
De A6 is wel een heerlijk zoevende auto. Bijna geen geluid en 120 is toch een heerlijke kruissnelheid. Maar met mijn lengte van 1,96 toch wel last van vermoeidheid na lange rit in rug en benen. Zijner meer mensen die daar last van hebben??
Verbruik is voor deze zespitter toch wel goed zo rond de 1:10/1:11. Met nwe banden plakt de audi ook in plensbuien toch goed aan het wegdek. Rijdt qua comfort toch rustiger dan een 730.

PRIVATE LEASE Audi A6