Audi A6 Avant 2.0 T FSI Pro Line (2008)
Uitvoering | A6 Avant 2.0 T FSI Pro Line |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Proefrit in de mogelijk nieuwe auto
Bij mijn dealer stond deze auto. Eigenlijk voldoet deze niet aan mijn verwachting omdat ik een handbak is en geen xenon heeft. Verder vind ik de combinatie zo mooi dat ik ga bekijken of ik er achteraf originele xenon in kan laten bouwen door de Audi dealer.
Voor de proefrit hoorde ik dat deze door de 1e eigenaar ABT getuned was naar respectievelijk 210 & 240 pk. Afhankelijk van de kwaliteit van de bezine die je erin gooit. Dat wordt dus premium tanken ;)
Wat is het een snelle en stille auto. De auto heeft een S-Line pakket met heerlijke stoelen, een sport onderstel, 19" etc. Nu weet ik wel weer wat sturen en wegligging is. Wel erg wennen dat je weer zo laag zit.
Deze week ga ik 'm ophalen en later zal ik wat meer ervaringen posten
Ik heb 'm op mogen halen
Zojuist even een flink stuk gereden. Wat een genot! Ik heb de laatste tijd een aantal proefritjes gemaakt in 2.0 Tfsi modellen en deze origineel ABT getunde versie is toch echt een andere categorie. Jemig wat snel.
Op onze oprit kijk ik altijd hoe snel ik kan rijden voordat de blokken beginnen. De Discovery 3 kwam op de 140 en nu zat ik zonder moeite op de 180 en het kon sneller! Beetje kansloos stukje, maar een snelle auto is voor mij nieuw!
De S-Line stoelen sluiten heerlijk aan en geven erg veel steun. Het MMI-plus en DSP geluid is echt briljant. Wat werkt de telefoon fijn en wat kan je veel dingen regelen / instellen via de MMI.
Nu kijken wat het gemiddelede onderhoud zal gaan kosten. Ik vrees dat ik wat 19" voorbanden kan gaan inslaan. :-/
ABT is erg fijn
Ik ben nu mijn 2e tank met BP Ultimate (98) aan het oprijden. Met Euro 95 heeft mijn 2.0 Tfsi door ABT (Audi;s huis tuner) getunede A6 211 pk, met Euro 98 is het 240pk.
Wat een genot. Echt heeeeeerlijk.
Op de snelweg is inhalen echt een genot als je een bijna 2.600 kg wegende Discovery dagelijks bestuurde.
Stiekem voel ik me een klein kind worden. Met mijn veel te grote S-Line velgen (19") en sportonderstel, krijg je een glimlach van oor tot oor. Geniaal
Het enige nadeel is wanneer ik op de A9 rij de auto steeds bij Amsterdam Zuid-Oost de afslag wil nemen. Waarschijnlijk omdat mijn velgen zich daar thuis voelen ;)
De auto is strak, maar niet oncomfortabel. Ook met 3 kinderen gaat het prima. 2 zitten er in een stoel en 1 niet. Wel even wennen om er weer 3 op 1 rij te hebben. De handen raken elkaar zo nu en dan. Een beetje gas en de kids zitten weer strak tegen de bank :)
Verbruik
Het verbruik valt me wel een beetje tegen. Het is heerlijk weer geweest, de banden zijn hard en ik rij zo vroeg naar kantoor dat ik zelden tot nooit file heb. M.a.w. zonder airco en zonder file kan je in theorie enorm zuinig rijden.
Ik rij 98 Premium van BP en ik laat mijn auto uitrollen als ik moet remmen. Desalniettemin krijg ik de auto maar niet zuiniger dan 1 op 11,1 (9liter op 100km).
Met de 70 liter tank kan ik dus net 700km halen en dan geeft mijn boordcomputer aan dat ik nog 0 km te gaan heb!
De combinatie van 19" met een sportonderstel helpt je met het laten zakken van je eten. Wij hebben veel klinkerwegen en dat is niet heel comfortabel. Het mooie van Audi vind ik wel dat ondanks je over een klinkerweg aan het rijden bent, je auto nooit kraakt of andere geluiden geeft. Heeeerlijk. Dat was zelfs anders met de Landrover op luchtvering.
Olie verbruik
Na een kleine 6.500 km kreeg ik de melding dat mijn oliepeil op minimaal stond.
Uiteraard gelijk gecontroleerd en dat bleek inderdaad het geval te zijn. Gelukkig was ik vlakbij de dealer en met een fluwelen voetje heel langzaam naar de dealer gereden en 2 flesjes gekocht. De dealer wist mij te vertellen dat je gemiddeld een klein litertje nodig hebt per 10.000 km. Dit zal doorgaan tot ca. 90.000 km en dan schijnt het verbruik minder te worden.
Voor de toekomst dus maar een reserve flesje in de auto meenemen. Wel gek dat je die duurdere long life olie moet aanschaffen terwijl de auto het zelf opdrinkt?! :)
Verder is het nog steeds een fantastische auto
Auto verkocht
Ik heb echt heerlijk genoten van deze auto en ik heb de auto gelukkig mogen verkopen aan een liefhebber.
De reden voor verkoop was dat ik niet langer met 3 kinderen op 1 achterbank wil reizen.
Om die reden heb ik een 7-zits Audi Q7 gekocht
Als ik geen 3 kinderen zou hebben, dan zou ik zeker nog jaren in de A6 blijven rijden.