Audi A4 Avant 2.0 TDI 140pk Advance (2007)

Audi A4 Avant
Audi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 AvantAudi A4 - interieurAudi A4 - interieur

UitvoeringA4 Avant 2.0 TDI 140pk Advance
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Twee dagen geleden mijn nieuwe lavagrijze A4 avant opgehaald. Het is een Advance Sport met Multitronic bak. Als extra heeft de auto zwart/antraciet leer (achteraf ingebouwd), 9 spaaks 17’’ wielen (accessoire), flippertjes aan het stuur en chrome raamlijsten en dakdragers.

Op het eerste gezicht en gevoel een zeer degelijke en toch sportieve auto. Rijdt een paar kilometer en je wordt niet teleurgesteld. De belangrijkste zaken zijn allemaal goed voor elkaar. De sportstoelen zijn zalig en geven veel steun, ook als je 1,94 bent. Achterin is de ruimte beperkt, maar zonder kinderen of tot vijf jaar is het goed te doen.

De belangrijke functies zijn goed te bedienen, al schrok ik wel van de indrukwekkende handleiding van de navi/cd RNS 5.0. Het systeem blijkt echter intuitief te bedienen en de handleiding dient puur als naslagwerk. De kwaliteit van de navigatie valt niet tegen. Details worden tijdig doorgegeven en commando’s worden duidelijk uitgesproken. Wat ik echter niet voor elkaar krijg is mp3 cd’s afspelen via de wisselaar (zie problemen).

Draai de sleutel om en de motor springt enthousiast tot leven. Na de diverse verhalen had ik meer herrie verwacht maar ik vind het alles meevallen. Mijn Passat 1.8T maakte een ander, maar minstens zo indringende geluid, zeker op hogere toeren.
Hoewel ik nog niet vol heb gereden, maakt de Multitronic al wel een goede indruk. In mij vorige auto zat Tiptronic, maar dit is toch weer een slagje fijner. Ook omdat je voor inhaalacties met de bak in D aan het linker flippertje kan trekken om snel in toeren te stijgen.

Het sportonderstel maakt de auto niet vervelend hard. Sterker, ik heb dit honderd keer liever dan de passat die overeenkomsten met een wipkip vertoonde. Ok, klinkers voel je wel doorkomen, maar een mooie asfaltbocht op de snelweg loop je snaarstrak doorheen. Precies zoals het hoort.

Samengevat: een auto waarin je je snel thuis voelt. Na meer kilometers volgt een update en een fotootje.

Volgens mij moet de wisselaar ook mp3 cd’s kunnen afspelen. Ik heb al tien cd’s op verschillende manieren en met diverse software gebrand maar krijg het niet voor elkaar. Hij herkent de CD(rom) maar geeft een foutmelding.
Doe ik iets fout (voordat ik mijzelf voor aap zet bij de dealer)?