Audi A4 (2005)

Audi A4 (2005)

Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2020

Heerlijke sportieve auto

Deze Audi is door mij aangeschaft bij een speciale autodealer in Beetsterzwaag, SV Auto's. Deze autodealer koopt meestal bijzondere auto's in en dat was in dit geval ook zo: De A4 3.2 FSI staat in zijn beginjaren bekend om de problemen met de distributieketting, die te smal is om een leven lang mee te gaan. Daarom is er, onder Audi garantie(!), in 2013 een splinternieuwe motor in gekomen; deze nieuwe motor heeft wél de juiste dikte van de ketting om een leven lang mee te gaan.
Hoewel de auto zelf al behoorlijk wat kilometers gereden heeft, is alles op en top: een motor die nog maar relatief weinig is belast, gecombineerd met een automatische 6 versnellingsbak met quattro aandrijfsysteem.
Beiden werken volstrekt probleemloos en betrouwbaar.

Eind maart 2020 heb ik er direct een LPG G3 installatie in laten bouwen door Boertien in Wezep. Deze inbouwspecialist gaf mij aan dat, bij goed gebruik, deze Audi nog een paar ton probleemloos zal rijden op gas.
Dat is erg fijn, want hij lust wel een slokje: in de praktijk 1 op 7,5 km, maar met LPG maakt dat natuurlijk niks meer uit.

Qua onderhoud geen speciale dingen, behalve vernieuwing van draagarmen in de ophanging. Het olieverbruik valt ook mee en is alleszins aanvaardbaar: om de 4.000 kilometer een liter olie bijvullen is niet problematisch.

De rijeigenschappen zijn ronduit fantastisch: je kan heerlijk cruisen als gezin; het is een fijne reisauto. Maar als je wilt, kan je echt onfatsoenlijk hard rijden. Door het quattro-systeem is de auto echt in alle situaties volledig onder controle, je hebt geen moment de indruk dat de auto het niet aan kan. Het is hooguit de rijder zelf, die de limieten aan zich houdt, want de auto kan nog veel meer dan je zelf denkt te kunnen doen.

Met de allseason banden van Michelin - maat 225/40/18 - is niet alleen een uitstekende balans gevonden in het rijcomfort: na ongeveer 30.000 kilometer zit er nog steeds ongeveer 4,5 millimeter rondom en dat had ik eerlijk gezegd anders ingeschat. Top auto!

Hopelijk kan ik er nog vele jaren plezier van hebben.....

4,3

PRIVATE LEASE Audi A4

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens