Audi A4 Avant 2.0 T FSI (2007)
Uitvoering | A4 Avant 2.0 T FSI |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na 4 jaar een VW Passat Variant 1.8T gereden te hebben was het tijd een nieuwe lease-auto uit te zoeken. Heel sterk lopen twijfelen tussen een BMW 320I Touring met alles erop en eraan en deze Audi A4. BMW is een nieuw model, Audi A4 uitlopend. Audi redelijk kaal, BMW met alles erop en eraan (DVD,17’, etc.) Maar, na lang wikken en wegen uiteindelijk toch voor de Audi gekozen. Eigenlijk vind ik de BMW mooier kwa ex- en interieur, maar motorisch kan de 320 natuurlijk niet tippen aan de 2.0 TFSI. Regelmatig in de Audi met deze motor gereden en elke keer weer compleet verkocht. Deze motor hangt gewoon geweldig aan het gas. Heeft in het hele toerenbereik altijd voldoende vermogen (behalve in de 6e versnelling) en maakt de auto gewoon verslavend snel. En dat met een verbruik van nog geen 1 op 10.
De auto is uitgerust met het vernieuwde CD navigatiesysteem en ik moet zeggen dat deze goed bevalt. Bediening is eenvoudig en weergave tussen de snelheidsmeter en toerenteller werkt prima. Daarnaast blue-tooth met spraak- en stuurwielbediening.
Bekenden waren niet zo tevreden over het ’oude’ cd navigatiesysteem met seperate radio. Gelukkig heeft Audi dat verbeterd want ik ben erg te spreken over de nieuwe multi-media uitvoering.
Alle knoppen en meters zitten op de juiste plaats. De auto is een allemansvriendje en iedereen rijdt er zo in weg.
Heb gekozen voor de kleur lavagrijs met een amaretto bruin lederen interieur (achteraf ingebouwd) Ik zelf vind de combinatie erg mooi, maar smaken verschillen...
Ook kwa ruimte valt het me reuze mee. 2 Kinderen (2 en 5) hebben voldoende ruimte en de in de kofferbak kan genoeg mee. Het is dan wel geen Passat, maar het oog en mijn rechtervoet wil ook wat.
Ervaring tot nu toe: superauto, dynamisch, snel, redelijk comleet, goede wegligging, maar wel balen dat Audi nu een actie heeft met xenon, pareersensoren, ect. etc. voor bijna niks. Ik vond het na 47.000€ (incl de nodige accessoires) wel genoeg en heb die zaken maar achterwege gelaten. Moet eind vd maand wel wat overblijven van mijn salaris nu de bijtelling direct wordt afgetrokken...
Geen