Audi A3 Sportback 2.0 TDI 170pk Ambition Pro Line (2006)
Uitvoering | A3 Sportback 2.0 TDI 170pk Ambition Pro Line |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Hebben de auto nu 6 dagen en zijn er heel gelukkig mee.
Het is een S line uitvoering dus hij ziet er van binnen geweldig uit, (van buiten ook).
En de 170 pk is helemaal het toppunt,als je 140 rijdt en drukt het gas in, schiet hij nog weg als een raket.
Hij is alleen een beetje stug in de vering,komt door het sportonderstel.
Volgens de dealer hoeft de auto niet ingereden te worden, volgens het boekje wel, wat moet je dan doen?
De VW Golf heb ik wel ingereden en hij heeft nooit een druppel olie verbruikt, wat bij de A3 wel voorkomt als ik de reviews lees.
Hoop dat ik er nog veel plezier mee heb.
Update 26 oktober.
Hebben nu over de 3000 km gereden, en hij is er niet trager op geworden. Hij loopt en trekt nog steeds perfect.
Ben wel blij dat er cruise control op zit, je rijdt snel veel te hard bij 170 net zo geruisloos als bij 120. Wordt tijd dat we een keer naar Duitsland gaan.
We krijgen veel complimenten over het interieur, het is een S-line dus helemaal zwart van binnen, ook de hemel, en ’s avonds een rode gloed in de auto (zit ook een lichtpakket op).
De Audi radio concert is ook een aanrader, we waren bang dat het geluid niet zo goed was en wilde eigenlijk een Bose Sound System maar daar moesten we te diep voor in de buidel tasten.We hebben wel een Ipod aansluiting, ideaal, je hebt zo echt geen cd wisselaar meer nodig.
Het inrijden hebben we als volgt gedaan: tot 1000km niet meer als 2000 toeren tot 2000knm tussen de 2000- 2500 toeren tot 3000 km tussen 2500-3000 toeren ! Nu we de 3000 km zijn gepaseerd begint het echte werk ! Het resultaat is dat het olie verbruik tot een mimnimum beperkt wordt. Ik lees in veel reviews dat de audi A3 TDI 140 pk olie vebruikt . Dit is vaak te wijten aan het niet goed inrijden van de auto! Ook is het belangrijk pas gas te geven als de olie op temratuur is 90-95 graden. De tempratuur is af te lezen in de boordcomputer tijdens het rijden !! Als je je hier aan houdt heb je lang plezier van je Audi. Ik weet dat er veel leasrijders zijn die dit aan hun laars lappen vandaar dat de TDI motor ten onrechte negatief/ slecht beoordeeld wordt! Als je de auto zelf moet betalen, haal je deze fratsen niet uit . En ga met de deze prachtige auto om zoals het hoort en rij je met gemak 4 maal de klok rond. Voorheen had ik een Golf TDI 115 pk High Line met 225.000 km op de teller. Die verbruikte geen spatje olie. De 2e eigenaar is hiermee in zijn nopjes.
Om een lang verhaal kort te maken inrijden brengt zijn geld en veel rijplezier op !
Is temptauur van de olie op 95 graden is hetpittig rijden geen probleem. Vermijd een hoge belasting /toeren bij lage tempraturen.
Ook de afwerkeing aan de onderkant van de auto is indrukwekkend. Alles is beschermd en afgedekt zodat het vuil moeilijk bij de vitale onderdelen kan komen!
Verder is de afnembare trekhaak voorzien van een stabilisatiesysteem! Bij een slingerende caravan corrigeert de auto automatisch de snelheid en eventulele vertraging.
Het S line onderstel is om te smullen. Lekker stug en sportief, je kun met hoge snelhied gemakelijk de bochten nemen die voorheen met zweet in je bilnaad instuurde !
S line staat voor sportief en zeker niet ten onrechte. Prima werk van GMBH Quattro.
Hebben nog geen problemen gehad.
Update 26 okt.
Hadden problemen met de telefoon, hij reageerde niet op spraak maar het bleek dat hij geactiveerd moest worden in de garage, werkt nu prima.
Update 05-01-2007
Bij +/- 9000 km contactslot vervangen .We hadden problemen met het sluiten van de auto en de radio in combinatie met de I POD werkte niet optimaal !!! Alles werkt nu alleen de I POD loopt geregeleld vast en geeft een Error. Kan iemand ons hiermee helpen of heeft ook ervaring met een niet werkende I POD in combinatie met een orginele Concertradio va Audi?
Wat betreft de A3 sportback S-line 170 pk alleen maar dikke pret.Super snel en zo vast als een huis. Heb tijdens het garagebezoek een A3 1600 benzine versie gehad. Niet vooruit te branden en niet stark tijdens het bochtenwerk. Was blij dat ik weer spoedig in men S-line kon rijden. Had niet gedacht dat het verschil tussen een audi en een S line Audi zo groot zou zijn Qua wegligging . Het motervermogen is logisch. Maar het is af en toe goed om in een auto te rijden met minder vermogen dan waardeer je weer die TDI met 170 pk.
Het olieverbruik is een 1/2 liter tot nu toe 13500 km !
Verder heb ik 190 km met de Audi gereden op de autobahn in Duistland ging niet harder ivm met slecht weer. Maar het leek moeiteloos te gaan. Dus een top van 225 is realistisch.
Wat verder opvalt is dat er geen bijgeluiden zijn ! Dit was bij de golf wel anders.
Al met al een tevrede AUDI rijder incl men vrouw die naar het weekend uit kijkt om ook te mogen genieten van deze prachtige, snelle, praktische, compacte en sportieve auto.
We houden julli op de hoogte
Als iemand ook problemen heeft met de I POD aansluiting dan hoor ik dat graag !!
Update 26 maart 2007
Geen bijzonderheden !! reeds 17.000 km probleemloos gereden. ongeveer 1 ltr. olie op 16.000 km
S-line onderstel zorgt ervoor dat de auto aan het wegdek kleeft en snelle bochten zijn geen probleem.
Zijn er nog Audi rijders die problemen hebben met de Ipod aansluiting.
Update zondag 2 augustus 2009
Heb nu het eerste probleem gehad !! Er was een pumpe duse stuk ik lees dat dit vaker voorkomt en dat dit grote gevlogen kan hebbben. Overigens is er een nieuw dieselfilterelement geplaats. Element was verstopt en er waren kleine alu gliters zichtbaar. Heeft iemand dit al een keer meegemaakt en zijn pumpe duse moteren kwetsbaar. Audi is maakt inmiddels geen pumpe duse motoren meer !!
Pumpe duse problemen
Update zondag 2 augustus 2009