Audi A3 Sportback 1.8 T FSI Ambiente Pro Line (2007)

Audi A3 Sportback 1.8 T FSI Ambiente Pro Line (2007)

UitvoeringA3 Sportback 1.8 T FSI Ambiente Pro Line
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2012

Eerste kilometers

Afgelopen vrijdag mijn nieuwe auto opgehaald een Audi A3 Sportback 1.8TFSI. Na 10 jaar Volkswagen Golf te hebben gereden overgestapt naar Audi en dat is voor mijn doen een behoorlijke stap omdat ik VW en de Golf in het bijzonder altijd een warm hart heb toegedragen (en nog steeds doe). Desondanks toch overgestapt naar Audi omdat ik de A3 de mooiste auto van zijn klasse vind. De keuze ging tussen VW Golf of Audi A3, mijn voorkeur ging uit naar een vlotte auto in combinatie met een TFSI(Audi) of TSI(VW) motor. Mijn vorige auto was een Golf IV 2.3 V5 GTI dus dan ben je gewend een stuk sneller te zijn dan het gemiddelde verkeer.
De 1.8TFSI leek mij kwa inhoud de fijnste keuze. De 1.4TFSI vond ik te klein (blijf een man natuurlijk hoe groter hoe beter) en de 2.0TFSI is duurder in aanschaf en verbruik. Bij Volkswagen kan je alleen maar kiezen tussen een 1.4TSI of 2.0TSI(GTI) helaas is er geen 1.8 motor in het gamma van de Golf. Anders was dat misschien wel weer een Golf geworden.
Na wat speurwerk kwam ik deze ex-lease auto tegen via internet 5 jaar oud, 153.000km, mooie opties, altijd in onderhoud geweest en voor de prijs van een Seat Leon 1.8TFSI. Dat klonk niet verkeerd en na een proefrit was ik dan ook overtuigd dat dit de auto moest worden.
(Binnenkort zal ik een update geven over de eerste 1000 kilometers + Foto's)

4,0

PRIVATE LEASE Audi A3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens