Audi A3 Sportback 1.9 TDI Attraction (2008)

Uitvoering | A3 Sportback 1.9 TDI Attraction |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Begin februari, na een levertijd van ongeveer 5 maanden, eindelijk de sleutels van ’mijn’ lease Audi A3 Sportback 1.9TDI (Lavagrijs)op kunnen halen. Heb bewust gekozen voor de Attraction uitvoering voorzien van het Pro-Line Business pakket. Belangrijke eis was namelijk dat de auto voorzien zou zijn van een ingebouwde navigatie. Belangrijkste voordelen van het pakket naast de navigatie: Climate Control en een prima stereo installatie met 9 speakers. Naast het genoemde pakket nog gekozen voor een aantal losse extra’s; Chromen dakrails, lichtpakket, opbergpakket, lederen stuur, 16’ lichtmetaal en mistlampen voorin. Al met al een auto van ruim 35.000 euro, voor dat geld kan je bij andere merken een stuk meer ruimte kopen, maar de kwaliteit en het gevoel dat de audi je geeft zijn niet te evenaren.
Lang getwijfeld om de auto met sportonderstel en 17’ te nemen, ziet er net even wat beter uit. Achteraf blij dat ik dit niet heb gedaan, inmiddels in een kleine drie maanden al bijna 16.000 kilometers gereden en ben erg te spreken over het comfort van de standaard uitvoering. Ook na lange ritten, die meestal op de Duitse Autobahn worden gemaakt, stap je relaxed en ontspannen uit.
De bediening van de auto bevalt tot op heden erg goed, zowel climate control, navigatie en stereo installatie laten zich perfect bedienen. Enige nadeel is dat het scherm in de middenconsole de nummers van de aangesloten Ipod niet laat zien. (aangesloten via de AUX, dus logisch). Heb al bij meerdere mensen nagevraagd of dit met een Dension Gateway op te lossen valt. Helaas tot op heden van niemand (ook Dension zelf) niet de bevestiging gekregen of ik met het aansluiten van de Gateway de Ipod kan bedienen met de knoppen van de radio en of de namen van de nummers in de display getoond kunnen worden. Iemand hier een idee of dit mogelijk is?
De motor (1.9) bevalt tot op heden prima, ook al ben ik van een 150pk Alfa Romeo diesel teruggegaan naar slechts 105pk. Tot op heden niet het gevoel dat ik echt wat mis, alleen de glimlach dei de Alfa je bij tussensprintjes kon opleveren geeft deze auto je niet. Enige nadeel dat ik aan de motor kan ontdekken is een soort brommerig geluid dat precies rond de 120 km per uur optreed. Valt echter simpel op te lossen door net iets harder te rijden, rond de 130 is het geluid weer geheel verdwenen en is de auto mooi stil.
Het rijden met de wagen is echt heerlijk, zowel op de snelweg, binnenwegen als in de stad is de auto super. In Duitsland ’volwassen’ genoeg om op de linkerbaan lekker mee te komen, en in de stad compact genoeg om makkelijk te manoeuvreren.
Qua ruimte is de Audi voor 2 personen perfect, indien je vaak met 4 man en bagage op stap gaat zou ik voor een groter model kiezen.
Al met al een zeer positieve eerste indruk van de auto. Ik zal zo snel mogelijk wat meer foto’s plaatsen en proberen de review regelmatig van een update te voorzien.
Geen, zelfs nog geen olie hoeven bij te vullen.
PRIVATE LEASE Audi A3

Audi A3 Sportback 1.6 Attraction Business Edition *Klimaatreg.*Cruisecontr.*
- 2008

Audi A3 Sportback 1.6 FSI Ambition
- 2006

Audi A3 SPORTBACK 2.0 FSI AMBIENTE YOUNGTIMER LEDER CRUISE CONTROL CLIMATE CONTROL RADIO/CD ELEKTRISCHE RAMEN VOOR EN ACHTER LICHTMETALEN VELGEN ZEER MOOI !! 3010 DEK
- 2006